IniciNoticiesCulturaEl Carnestoltes 2016 a Tordera aplega més de 400 participants a la...

El Carnestoltes 2016 a Tordera aplega més de 400 participants a la rua i molta gent als carrers del poble

canavalUn any més, la música, la gresca i la bona participació van ser els ingredients perquè el Carnestoltes de Tordera fos un èxit. El temps va acompanyar i més de 400 persones van sortir al carrer disfressats aquest passat dissabte, en una rua que va travessar el poble recorrent tot el Camí Ral fins a la Plaça de la Concòrdia. Enguany hi van participar 7 comparses, a més d’altres grups més petits, parelles i alguns individuals. Com ja és tradicional, després de la rua hi va haver xocolatada popular a la Plaça de l’Església, a càrrec de la comissió de festes, i l’entrega de premis. Abans, però, el Rei Carnestoltes va fer el seu discurs. I enguany va ser una mica especial, ja que va estar acompanyat de tota la família. L’escoltem.

discurs carnestoltes

Aquests van ser els premiats en les diferents categories. Pel que fa a disfresses al lloc de feina, que es va valorar dissabte el matí, el primer premi se’l va endur la Perruqueria Sara Xampeny, que van recrear una companyia de vol sota el nom de “Welcome to T.I.A”. El segon premi va ser pel Bar Carrión, que enguany es va ambientar en una casa de joguines, mentre que el tercer premi se’l va endur el saló d’Imatge Professional, que es van disfressar dels anys 60 i 70.

En la categoria individual i parelles, el primer premi va ser per en Pierrot, el segon per la Princesa Narnia i el Centaure, mentre que el tercer va anar cap al musclo escapat de la paella, vingut de Lloret de Mar.

En la categoria de petits grups (els formats entre 3 i 9 persones), el primer premi va ser per The Lady’s, el segon se’l va endur la Fantasia Animal i el tercer Els Gira-sols mirant el sol. En aquesta categoria també es va atorgar un accèssit a Les Crispetes.

Pel que fa als grups formats entre 10 i 24 persones, es van donar dos premis: el primer per als Rescatadors de l’S+J i el segon al “¿Quién es quién?”.

En la categoria de comparses, aquestes estaven dividides, com els últims anys, en dues categories. En la de col·lectius formats entre 25 i 40 persones, el primer premi se’l va endur Le Circ du Baton del Club Twirling Vila de Tordera, el segon la comparsa dels Egipters i, el tercer, els Romans. Ja en la categoria de comparses formades per més de 40 components, el primer premi se’l va endur “Les cartes ballen”. El segon premi va ser per La Caputxeta Vermella de l’Esplai El Garbell, mentre que el tercer va recaure en la High School Dance de l’Escola de Dansa Cristina Llobet. Pel que fa al premi a la millor carrossa, enguany va ser per La Caputxeta Garbellera, de l’Esplai El Garbell.

Al final de la jornada, la regidora de festes, Sílvia Català, es mostrava molt contenta amb la participació al Carnestoltes d’enguany.

balanc carnestoltes 1

Català destaca l’ambient animat de la plaça durant l’espera per l’entrega de premis i agraeix la tasca de la comissió de festes amb la preparació de la xocolatada.

balanc carnestoltes 2

Només per participar al concurs de disfresses, l’Ajuntament de Tordera atorga uns ajuts econòmics a les comparses: rebran 100 euros les de 25 a 40 components i 120 euros les formades per més de 40 persones. D’ altra Banda, la rua a Sant Pere es va suspendre per la pluja i es va celebrar tot a la pista coberta.