IniciNoticiesRegidoriesLa regidoria d’Atenció Social i Serveis a la Persona treballa en la...

La regidoria d’Atenció Social i Serveis a la Persona treballa en la creació del Rebost Solidari, per tal d’unificar el servei d’ajuda d’aliments i roba a les persones més necessitades

20160128_111106
Amb la porta verda, la nau que aviat serà el rebost solidari

La regidoria d’Atenció Social i Serveis a la Persona té en marxa el projecte del Rebost Solidari. L’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar a les persones més necessitades, tal i com ara estan fent Càrites o Creu Roja. La voluntat és que sigui un projecte obert, en què hi puguin participar diverses associacions. Per això és important decidir com coordinar-lo i tenir clar el model que seguirà. Des de la regidoria s’han visitat, recentment, serveis similars al que es preveu posar en marxa, que estan funcionant en altres poblacions. Escoltem el regidor de l’àmbit, Àngel Pous.

pous rebost solidari 1

Quan una família o persona recórrer al servei d’ajuda de Càrites o Creu Roja, hi va a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, que és l’òrgan que valora les necessitats d’aquesta gent i en coordina el repartiment d’aliments a través de vals. Seguint un control estricte, aquestes entitats solidaries tenen la llista de totes les persones que Serveis Socials autoritza a poder accedir a l’ajuda. El regidor Àngel Pous diu que es vol unificar el servei i donar-li més obertura d’estil, on els usuaris puguin escollir els productes que necessitin. Es tractaria d’aplicar la idea d’un “supermercat solidari”.

pous rebost solidari 2

Àngel Pous explica que també es vol impulsar la idea del rober. Per això estan habilitant un local prou gran, que pugui cobrir tant el servei d’ajuda d’aliments com el de roba. L’horari i dies d’obertura del Rebost Solidari es decidirà més endavant, en funció de la demanda i les circumstàncies. El fet que es vulguin repartir productes frescos no significa que s’hagi d’obrir cada dia, ja que el local tindrà l’equipament necessari per mantenir els productes en bon estat.

El regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona avança que aquest local estarà situat al Polígon Industrial de Can Verdalet.

pous rebost solidari 3

El servei de repartiment d’aliments de Càrites es mantindrà fins que estigui en marxa el Rebost Solidari. Àngel Pous es mostra convençut que aquesta entitat s’unirà al projecte i recorda que aquest també era una aposta del regidor Carles Seijo, mort a finals de l’any passat d’una aturada cardiorespiratòria.

ÚLTIMES NOTÍCIES