IniciNoticiesSalutEl SEM renova la seva flota d’ambulàncies a l’Alt Maresme

El SEM renova la seva flota d’ambulàncies a l’Alt Maresme

Foto de les ambulancies del SEMEl SEM tindrà noves ambulàncies a Girona i l’Alt Maresme. La substitució de tota la flota d’emergències del SEM es deriva del desplegament del nou concurs del transport sanitari. S’incorporen quatre cotxes equipats com a UCI mòbil, per tal que el metge sigui el primer en arribar al malalt greu. Aquests nous vehicles estan ocupats per un tècnic i un metge. Entre les millores tecnològiques, les ambulàncies incorporen aparells que fan massatge cardíac de manera molt precisa.

El nombre d’unitats és exactament el mateix que hi havia fins ara, però s’han fet alguns canvis en la redistribució dels efectius i també s’han incorporat nous recursos mèdics i tecnològics als vehicles. La doctora Anna Fontquerni, cap territorial del SEM de Girona, ha explicat que, aprofitant la caducitat de les antigues ambulàncies, s’ha reinventat el sistema i els canvis van orientats a millorar l’assistència al malalt crític.

sem 1

Fontquerni ha comentat que les actuacions que es fan avui dia han canviat força respecte a fa 10 anys, quan es va posar en marxa el SEM.

sem 2

Estèticament també hi ha canvis a les ambulàncies. Ara només són d’un sol color. Són grogues. Això evita que s’hagin de posar rètols corbats en llocs complicats de l’ambulància. Si que porten uns vinils, més barats i que no es fan malbé, harmonitzats amb la resta de cossos d’emergències de Catalunya. La nova estètica també té un objectiu tan bàsic com és el fet que, si són d’un sol color, les rallades o bonys costen menys temps i diners de reparar.

ÚLTIMES NOTÍCIES