Actualment, a Tordera hi ha més de 300 habitatges desocupats que són propietat dels bancs. En aquest sentit, fa poc més d’un mes, l’Ajuntament de Tordera va demanar formalment a totes les entitats bancàries del municipi, que en un període màxim de 30 dies hàbils havien de posar en marxa totes les mesures necessàries per a posar a disposició del consistori els habitatges buits que tenen a la població. Des de l’àrea d’Habitatge de l’Ajuntament han informat que la majoria dels bancs han respost a la petició i que ja s’han celebrat diferents reunions amb representats de les entitats.
La voluntat del consistori és dialogar per fer confluir la quantitat de pisos buits que tenen els bancs amb la demanda social d’habitatge a Tordera. Tot i això, si la predisposició de negociació per parts d’algunes entitats és nul·la, el consistori es reserva la possibilitat d’aplicar les sancions previstes a la Llei del dret a l’Habitatge. Així ho ha explica Josep Llorens, coordinador de govern de l’Ajuntament de Tordera.
No obstant això, de moment, l’únic banc que no ha donat resposta a la carta enviada per l’Ajuntament és Bankia, una de les entitats amb més habitatges desocupats a Tordera. Josep Llorens confia que l’entitat s’assegui aviat a negociar amb el consistori.
En aquest moment, ja hi ha bancs que han començat a aplicar algunes mesures per solucionar la problemàtica dels pisos buits. Malgrat això, segons l’Ajuntament aquestes són insuficients per fer front a la demanda social d’habitatges al municipi. Amb tot, les entitats bancàries encara poden donar resposta a la carta que l’Ajuntament de Tordera fins a finals de setmana.