IniciNoticiesEducacióEs presenta a Tordera la 8a. edició de l’Escola de Pastors

Es presenta a Tordera la 8a. edició de l’Escola de Pastors

escola pastorsEs busquen nous pastors, persones mogudes per la vocació, la il·lusió i la capacitat de desenvolupar una feina a la muntanya, respectuosa i sostenible. Ahir es va organitzar a Tordera una xerrada informativa sobre aquesta opció laboral i de vida.

L’Escola de Pastors forma part del Projecte Grípia, una iniciativa de l’Associació Rurbans, una entitat de dinamització rural de muntanya que té la seva seu a Rialp (Pallars Sobirà). El projecte neix el 2009 amb l’objectiu de garantir el relleu generacional de les explotacions ramaderes promovent la gestió sostenible, incorporant joves a l’activitat, i dinamitzant el sector per garantir-ne la viabilitat econòmica.

La formació pretén instruir els estudiants per a consolidar un model de pagesia que sigui capaç d’incidir en una forma de desenvolupament rural sostenible al país. La responsable de l’ escola de Pastors, Vanessa Freixa apunta que gran part dels estudiants provenen de la demarcació de Barcelona.

pastors 1

El curs consta d’una formació teòrica d’1 mes de durada, que s’imparteix a Montenartró, al Pallars Sobirà, i d’una experiència pràctica de 4 mesos. La titulació obtinguda té el reconeixement i l’homologació del Departament d’Agricultura. Els interessats hauran de passar un procés de selecció, abans de formalitzar les inscripcions.

pastors 2

Els continguts incorporen aspectes lligats a la biologia dels animals, com les principals races autòctones bovines, ovines i cabrum, la fisiologia de l’alimentació, la reproducció, o els aspectes sanitaris i veterinaris.

La formació es complementa amb aspectes socials i econòmics, per obtenir un coneixement de la situació dels joves i la pagesia, o continguts relacionats amb el màrqueting i comercialització, aspectes legals i models d’organització.

Una problemàtica a la qual cal fer front, és l’accés a la terra. Per això l’escola treballa de costat amb l’entitat Terra Franca que actua com a mitjancera buscant terres per a instal·lar-hi la persona o persones que, amb garanties, se’n vulguin fer càrrec.

pastors 3

Podeu trobar les Bases de l’Escola 2016 a la web https://projectegripia.wordpress.com/. Hi trobareu tots els detalls de funcionament, l’estructura del curs i els requisits per a poder participar. La data límit per rebre les sol·licituds és el proper 30 de novembre de 2015 a les 15h.

ÚLTIMES NOTÍCIES