IniciNoticiesEducacióL'Escola de Pastors de Catalunya farà una xerrada informativa a Tordera aprofitant...

L’Escola de Pastors de Catalunya farà una xerrada informativa a Tordera aprofitant la convocatòria del curs 2016

escola pastorsL’Escola de Pastors de Catalunya farà una xerrada informativa a Tordera per explicar la seva activitat i promoure la convocatòria sobre l’obertura d’inscripcions a la selecció per al curs 2016. La xerrada tindrà lloc dimarts, 17 de gener a les 19:30h a la Biblioteca. La responsable de l’ escola de Pastor, Vanessa Freixa explica l’objectiu de la xerrada.

escola pastors 1

L’Escola de Pastors de Catalunya neix al 2009 al Pallars Sobirà amb l’objectiu, de garantir el relleu generacional de les explotacions ramaderes mitjançant la incorporació de joves a l’activitat, promoure la gestió sostenible del les explotacions i la dinamització del sector fent-lo viable econòmicament. Alhora vol generar el desenvolupament d’un nou model de pagesia, vinculat a la terra i als principis de l’agroecologia.

L’escola està dirigida a tot el sector ramader. Per tant és una escola que vol formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar: ovelles, cabres, vaques de carn i de llet, rucs, etc. Ho detalla Vanessa Freixa, responsable de l’escola de Pastors.

escola pastors 2

Els alumnes reben una formació teòrico-pràctica que durarà sis mesos. Dos mesos de formació teòrica intensiva i després quatre mesos de pràctica a les mateixes explotacions.

Podeu trobar les Bases de l’Escola  2016 a la web https://projectegripia.wordpress.com/. Hi trobareu tots els detalls de funcionament, l’estructura del curs i els requisits per a poder participar. La data límit per rebre les sol·licituds és el proper 30 de novembre de 2015 a les 15:00h.

ÚLTIMES NOTÍCIES