IniciNoticiesCulturaEl torderenc Roger Simeon estrena obra a Nova York

El torderenc Roger Simeon estrena obra a Nova York

columpiosL’obra de teatre Los Columpios, de l’autor torderenc Roger Simeon, s’estrena avui al IATI Theater de Nova York. Després de fer-ne una lectura dramatitzada el maig de 2014, el teatre novaiorquès aposta per la producció de l’obra de l’autor català que estarà en cartell durant tot el mes de novembre.

Segons ens explica l’autor, Los columpios és una obra que s’apropa al teatre de l’absurd per posar en relleu els problemes d’incomunicació i els paranys del llenguatge. Seguint la història d’una trobada pretesament casual entre un home i una dona en uns gronxadors, els espectadors descobreixen els dubtes d’uns individus que intenten parlar però són incapaços de trobar les paraules adequades i es perden en converses aparentment inconseqüents. Els jocs de paraules, els dubtes sobre la possibilitat real de comunicació, la sensació de pèrdua i abandonament, omplen aquesta tragicomèdia alhora que mostren l’interior dels personatges.

L’autor torderenc, Roger Simeon explica que no pensava que aquest text tingués sortida, perquè el va escriure arrel d’una altra obra seva amb la qual tenia algunes similituds.

gronxadors

Aquesta és la cinquena producció teatral professional d’un text de Roger Simeon després de Tu i Jo (Vic), You and Me (Londres), Els convidats (Tordera) i Angeleta & Etelvina (Londres). Entremig, dues lectures dramatitzades a Nova York (Los columpios i The Kitchen), dues a Barcelona (Il·lusions i L’urna, a la Sala Beckett), una a Madrid (10 de abril, a la Sala Berlanga), una a Granada (Conversación 24, al Teatro de Albolote) i una producció de microteatre (L’emú, Barcelona).

ÚLTIMES NOTÍCIES