IniciNoticiesEducacióEls instituts Lluís Companys i Tordera estrenen un nou gestor de continguts...

Els instituts Lluís Companys i Tordera estrenen un nou gestor de continguts per internet

web institutL’institut Tordera i l’institut Lluís Companys han creat o renovat la seva pàgina web a través de la plataforma Nodes, un gestor de continguts impulsat pel Departament d’Ensenyament. Aquesta plataforma també permet crear una xarxa social privada amb finalitats pedagògiques, en un entorn segur i controlat, segons informen fonts del departament, i es pot adaptar a les necessitats educatives dels alumnes.

Nodes utilitza l’entorn WordPress, que destaca per la seva facilitat d’ús, un sistema que també possibilita als centres educatius produir una revista digital. Altres eines que ofereix són una aplicació de calendaris, que pot servir com a agenda d’aula, i un sistema flexible de presentació de diapositives, que poden ser fotografies, vídeos o textos.

Per altra banda, Nodes inclou diversos ginys que s’han desenvolupat tenint en compte les característiques pròpies dels centres educatius; i també inclou un giny social mèdia per integrar fàcilment els enllaços a les xarxes socials i canals multimèdia associats al centre.

La plataforma Nodes, que ha estat un any en una primera fase pilot, ja compta a data d’avui amb un total de 479 centres educatius de Catalunya.