IniciNoticiesSocietatEl Consell Comarcal del Maresme vol reactivar el Centre d’Assistència d’Animals Domèstics

El Consell Comarcal del Maresme vol reactivar el Centre d’Assistència d’Animals Domèstics

caadEl Consell Comarcal del Maresme aposta per garantir la continuïtat del Centre d’Assistència d’Animals Domèstics. Aquest servei es va posar en marxa el 2006 amb la idea de donar cobertura als 30 municipis de la comarca. La realitat és que actualment només atén a 12 poblacions i genera un dèficit anual de 37.000 euros. Tordera és un dels pobles que gaudeix d’aquest servei, desprès de renovar el conveni l’any 2013. Fa un any, el Consell Comarcal va intentar trobar una sortida convocant un concurs públic perquè una empresa privada s’encarregués de la gestió, però va quedar desert. L’objectiu del nou govern és que el mateix organisme s’encarregui de la gestió de manera directa i alhora es convida als Ajuntament a tornar a adherir-se al servei, de manera que els sortiria més econòmic. Ho ha destacat el conseller de medi ambient, Josep Triadó.

caad 1

Entre les millores que es proposen, hi ha d’ampliar el servei amb la recollida d’animals les 24 hores del dia, i no només en casos d’urgència com ara. En cap cas el Consell Comarcal es planteja suprimir el CAAD. Josep Triadó, ha explicat que el servei té ajudes econòmiques de la Diputació i de la Generalitat.

caad 2

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme  gestiona la recollida de gats i gossos abandonats. Al Centre ubicat a Argentona, reben atenció i manteniment fins que tornen a ser acollits per algun particular. El servei promou un programa d’adopcions i impulsa polítiques de foment de la tinença responsable d’animals domèstics de companyia.