IniciNoticiesEducacióEl nou institut de Tordera ja està completament muntat i només falta...

El nou institut de Tordera ja està completament muntat i només falta polir les connexions interiors del centre. Està previst que els alumnes que l’estrenin comencin el curs amb normalitat el proper dilluns, 14 de setembre.

nou institutA una setmana perquè comenci el curs escolar 2015-2016, el nou institut de Tordera ja està pràcticament a punt. Hi ha inscrits 60 alumnes i hi treballaran 6 professors. La majoria dels nois i noies que començaran l’ESO al nou institut provenen de les escoles locals Serra de Miralles, Ignasi Iglesias i La Roureda, i de l’escola de Fogars de la Selva. També hi haurà alguns estudiants repetidors provinents dels centres concertats de Tordera i algun estudiant de Calella. L’equip docent es mostra content i il·lusionat per començar el curs. La directora del centre, Rosa Clar, diu que l’edifici ja està completament muntat i que només falta anar polint detalls del seu interior.

nou institut 1

Des del nou centre de secundària de Tordera volen que l’alumnat acabi 4t d’ESO parlant correctament, amb fluïdesa i, sobretot, en propietat, sabent el que diuen, tant a nivell oral com escrit. També els ensenyaran a ser crítics, saber analitzar les coses i argumentar; a més d’aprendre a utilitzar les noves tecnologies al seu favor i, en definitiva, dotar-los d’eines per aprendre al llarg de tota la vida.

La idea de l’equip docent és dividir en tres els dos grups classe que tenen adjudicats, amb un tutor per cada grup de 20 alumnes. Rosa Clar explica com treballaran al nou Institut de Tordera.

nou institut 2

Estructuralment, recordem que el dia 24 d’agost es van començar a instal·lar els 26 mòduls que conformen el nou institut de Tordera i que, seguint els terminis establerts, ja estan tots muntats. Roger Tosca, responsable de la construcció industrialitzada de l’empresa ELECNOR, assegura que han anat molt ràpid amb la fabricació dels mòduls i que ara estan enllestint les connexions interiors.

nou institut 3

L’empresa ELECNOR ja ha fet altres edificis similars al nou institut de Tordera. Aquest tipus de construcció, mitjançant estructura primària d’acer i forjats de fusta massissa, escurça els terminis d’execució, permet controlar millor les qualitats de treball al taller i també minimitza la feina en el lloc d’ubicació. Segons Roger Tosca, això dóna a l’empresa un punt diferencial.

nou institut 4

L’Ajuntament de Tordera va ser l’impulsor de la idea de construir el nou institut amb aquest sistema d’estructura modular industrialitzada.

Està previst que els alumnes que estrenin el nou centre de secundària de Tordera puguin començar el curs amb normalitat el proper dilluns, 14 de setembre. L’horari serà amb jornada intensiva de 8 del matí a dos quarts de 3 de la tarda, igual que l’Institut Lluís Companys.

ÚLTIMES NOTÍCIES