IniciNoticiesPolíticaFins el 17 de setembre es pot sol·licitar el vot per correu...

Fins el 17 de setembre es pot sol·licitar el vot per correu per a les eleccions del 27 de setembre

24-0199Fins el proper 17 de setembre està obert el termini per demanar el vot per correu a les eleccions al Parlament de Catalunya, convocades per al 27 de setembre. Aquesta opció permet exercir el dret de sufragi si el dia de les votacions sou fora i no podeu anar al vostre col·legi electoral.

Els formularis per sol·licitar-ho estan disponibles a totes les oficines de Correus. Un cop complimentat, cal anar personalment a Correus amb el DNI, permís de conduir o passaport, o la targeta de residència o targeta d’identitat d’estranger (si és el cas), perquè es pugui comprovar la identitat del sol·licitant. Correus farà arribar la sol·licitud, gratuïtament, a la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral.

A partir del 7 de setembre, i fins al dia 20, l’Oficina del Cens Electoral remet per correu certificat la documentació necessària perquè pugui emetre’s el vot (sobre de votació, paperetes, certificat d’inscripció en el cens i sobre oficial per posar-ho tot a dins). L’entrega d’aquesta documentació es farà sempre personalment a l’interessat i en el domicili que s’hagi anotat en la sol·licitud. Correus farà dos intents de lliurament i si no localitza l’elector li deixarà una notificació perquè passi per l’oficina postal.

Del 7 al 23 de setembre, els electors sol·licitants han d’anar a Correus a lliurar el sobre model oficial adreçat a la mesa electoral, que ha de tenir al seu interior el certificat d’inscripció en el cens electoral i el sobre de votació amb la papereta. Aquest lliurament pot fer-se a qualsevol oficina postal. La remesa s’envia certificada i urgent i és gratuïta.

Si una persona està malalta o incapacitada i necessita que algú faci aquests tràmits en nom seu, s’ha d’aportar una certificació mèdica oficial i una autorització davant notari o davant autoritat consular. Cada elector només pot estar representat per una persona autoritzada i cada persona autoritzada només pot representar un elector.

ÚLTIMES NOTÍCIES