IniciNoticiesEducacióEl nou institut de Tordera tindrà una classificació A en la certificació...

El nou institut de Tordera tindrà una classificació A en la certificació energètica

IMGP0152El Nou Institut de Tordera veurà la llum el proper 15 de setembre amb l’inici del nou curs escolar. En poc més de 4 mesos, Elecnor Construcció ha realitzat el projecte i està executant la construcció en els terrenys de St. Quirze del Vallès de la 1a fase del centre escolar.

Els alumnes del nou Institut de Tordera, podran iniciar el curs en el nou edifici. Això ha estat possible pel nou model constructiu que l’empresa Elecnor Construcció ha desenvolupat i que permet realitzar la construcció en taller de l’edificació alhora que es realitza l’obra civil en l’emplaçament definitiu.

Durant 10 setmanes, en un recinte de St. Quirze del Vallès, s’estan executant els 26 mòduls que conformaran el nou Institut. Mitjançant estructura primària d’acer i forjats de fusta massissa s’aconsegueix un edifici lleuger i resistent alhora.

La Construcció Modular Industrialitzada en taller, permet reduir el termini de construcció, millorant els controls de seguretat i salut de les obres, i optimitzar el cost de l’edifici durant tot el procés constructiu fins a la seva finalització, sense reduir la qualitat constructiva. Ens ho explica Pedro Ondoño, arquitecte responsable de l’obra.

150717_001

L’edifici tindrà dues plantes: la inferior, on hi haurà la biblioteca i els espais administratius; i la superior, on es situaran les 8 aules que es construiran. Ens dóna més detalls l’arquitecte de l’obra, Pedro Ondoño.

150717_001

L’edifici compleix amb tots els estàndards que marca la normativa estatal i del propi Departament d’Ensenyament, i s’aconsegueix una Classificació A a la Certificació Energètica de l’edifici. L’ús de fusta, en estructura, façana i acabats, l’increment d’aïllament tèrmic en tot l’envoltant de l’edifici i l’ús de lluminàries LED, ajuden a l’alta eficiència de l’edifici un cop entri en funcionament. El centre s’ubicarà al carrer València, al costat de la futura nova escola Serra de Miralles.

ÚLTIMES NOTÍCIES