IniciNoticiesRegidoriesL’aprovació de la ILP de mesures urgents per l’habitatge i contra la...

L’aprovació de la ILP de mesures urgents per l’habitatge i contra la pobresa energètica facilita l’aplicació de les ordenances municipals que obliguen a les entitats financeres a no tenir pisos buits.

03005La setmana passada, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la proposició de llei basada en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de mesures urgents per afrontar l’emergència habitacional i la pobresa energètica. La ILP va ser proposada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC. L’objectiu del text és reduir els desnonaments i els talls de subministraments bàsics com aigua, llum i gas. Aquesta nova llei implica els serveis socials, els agents immobiliaris, les empreses de subministraments, així com també els ajuntaments. En aquest sentit, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha dit que la legislació ajudarà a solucionar un problema que afecta tot el país.

ILP habitatge 1

Aquesta nova llei no dóna competències sobre habitatge als consistoris. No obstant això, la legislació facilitarà l’aplicació de les ordenances municipals que obliguen a les entitats financeres i als grans propietaris a no tenir pisos buits. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

ILP habitatge 2

Aquesta ILP busca mesures per solucionar el sobreendeutament d’algunes famílies en risc d’exclusió social o l’impagament d’hipoteques, lloguers i els serveis bàsics. La llei es va aprovar amb tots els vots favorables dels diputats del Parlament de Catalunya.