IniciNoticiesMedi ambientActivada l'alerta per prevenció d'incendis al parc Montnegre i el Corredor

Activada l’alerta per prevenció d’incendis al parc Montnegre i el Corredor

03858La diputació de Barcelona ha activat el nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals als parcs del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montnegre i el Corredor, Serralada de Marina i Serralada Litoral, inclosos a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, a causa de les condicions meteorològiques. El nivell 2 d’alerta ha estat activat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat i afecta les comarques del Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i la Selva El nivell 2 d’alerta comporta l’activació de dispositius especials en el conjunt de territoris de la Xarxa de Parcs, amb tasques de control en terrenys forestals, control de llocs d’especial risc, així com de regularització de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades. Ho explica Ramon Espinach, responsable de prevenció d’incendis de la diputació de Barcelona.

pla alfa 1

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori. En el cas concret dels espais inclosos dins la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, la mesura suposa la disposició del personal adscrit a cada parc en dedicar el seu treball a tasques específiques de vigilància i prevenció d’incendis. El manteniment del nivell 2 de risc d’incendis forestals vindrà determinat per la previsió meteorològica dels propers dies, ja que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són l’eina de referència per a la confecció del mapa de risc d’incendi forestal. Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi les precaucions si fa activitats a l’exterior per evitar incidències a causa de la calor i també per evitar possibles incendis. El sotsdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado recomana evitar activitats prop de urbanitzacions o boscos que puguin provocar focs forestals. La previsió és que durant els propers dies continuï superant-se la temperatura màxima extrema a la meitat sud del territori.

pla alfa 2

Sergi Delgado recomana evitar sortir al carrer entre les 12:00h i les 17:00h i realitzar activitats físiques al sol.

pla alfa 3

Davant l’episodi d’onada de calor també es recomana beure entre 6 i 8 gots d’aigua al dia, evitar el consum de begudes alcohòliques, amb cafeïna o amb molt de sucre, evitar el menjar calent i amb moltes calories, o abaixar les persianes quan toca el sol.

ÚLTIMES NOTÍCIES