IniciNoticiesSocietatEls Mossos d’Esquadra posen en marxa el dispositiu “Vetus”, per prevenir possibles...

Els Mossos d’Esquadra posen en marxa el dispositiu “Vetus”, per prevenir possibles robatoris a la gent gran quan retirin diners d’un banc o caixa.

mossos-caixersEls Mossos d’Esquadra han engegat, fa pocs dies, un dispositiu per prevenir possibles robatoris a la gent gran en el moment de treure diners d’un banc o caixa. S’anomena “Vetus” i es posa en marxa coincidint amb el pagament de la paga extraordinària als pensionistes (mesos de juny i desembre). L’objectiu és minimitzar els robatoris o furts dels que puguin ser víctimes la gent gran. Per això, els Mossos d’Esquadra incrementen el patrullatge a les zones on hi ha entitats bancàries i donen una sèrie de consells a través dels mitjans de comunicació, de xerrades dirigides especialment al col·lectiu d’avis i àvies o de les mateixes entitats bancàries. Escoltem les principals recomanacions que fa el Caporal dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial d’Arenys de Mar, Llorenç Silva.

seguretat gent gran 1

El degoteig de denúncies d’aquest tipus és constant. Hi ha diverses persones que es dediquen a robar a la gent gran al carrer i ho fan amb diversos “modus operandi”. Escoltem el Caporal dels Mossos d’Esquadra, Llorenç Silva.

seguretat gent gran 2

Silva Recorda que el mètode dels “Teletubbies” ja fa temps que s’utilitza. Va començar entre noies joves que es dirigien a nois joves en un ambient de festa. En general, però, les persones que es dediquen a aquest tipus de furts tenen molt temps per pensar la metodologia que faran servir. Busquen la tècnica més fàcil i que, alhora, els sigui més beneficiosa.

Per altra banda, entre el col·lectiu de persones grans també cal vigilar els robatoris a l’interior de les cases. En aquest sentit, és important no obrir la porta si no se sap qui hi ha. I si és una persona desconeguda, preguntar què vol, però en cap cas donar-li pas. Llorens Silva ens detalla algunes de les formes més habituals de robatori a l’interior dels domicilis.

seguretat gent gran 3

En resum, els consells bàsics que ha de tenir en compte la gent gran per evitar que els robin al carrer o a casa són: no anar sols al banc o caixa, no retirar molts diners de cop, canviar la rutina quan hagin d’anar a una entitat bancària i, al carrer, guardar distàncies amb desconeguts i demanar ajuda al voltant, si és necessari. A casa, és important no deixar entrar ningú que no sigui familiar o conegut.

ÚLTIMES NOTÍCIES