IniciNoticiesCulturaLa biblioteca de Tordera posa en marxa el nou servei de préstec...

La biblioteca de Tordera posa en marxa el nou servei de préstec de llibre electrònic

ebiblioAquests dies ha entrat en servei a les biblioteques públiques de Catalunya el servei de préstec de llibre electrònic. El sistema, anomenat, “eBiblio Catalunya”, arrenca amb una col·lecció inicial de prop de 2.000 títols, en català i en castellà, i més de 40.000 llicències.

L’eBiblio està disponible per a tots els usuaris amb carnet d’una biblioteca pública. Els llibres electrònics es podran llegir en temps real, en un ordinador, tauleta o telèfon mòbil, o bé mitjançant la descàrrega per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics.

biblioteca electronica 1

Per accedir-hi, el lector haurà de facilitar la seva adreça electrònica, quan faci la sol·licitud. Una vegada es demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo. De fet, amb el nou sistema no és necessari que el lector es desplaci fins a la biblioteca; pot demanar el préstec, a través del web Catalunya.ebiblio.cat. Ho explica la responsable de la biblioteca de Tordera, Sílvia Anfrons.

biblioteca electronica 2

El sistema l’impulsa el Ministeri d’Educació, amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. El Departament de Cultura calcula que hi haurà més d’un milió de lectures de llibres electrònics a les biblioteques públiques.

ÚLTIMES NOTÍCIES