IniciNoticiesEscenari obert a Tordera amb diverses possibilitats per formar govern. Primers contactes...

Escenari obert a Tordera amb diverses possibilitats per formar govern. Primers contactes entre partits, però amb les negociacions al punt de mira, que s’intensificaran en aquests propers dies.

03203Una setmana després de les eleccions municipals, les possibilitats per formar govern a Tordera segueixen estan més obertes que mai. Ja hi ha hagut els primers contactes entre els candidats dels diferents grups, però tots assenyalen que encara és massa aviat per avançar res i que pot passar qualsevol cosa.

De moment, CiU, que va perdre la majoria absoluta però va guanyar les eleccions amb 7 regidors, ja ha fet primeres trobades amb ERC i PSC, i està pendent de veure’s, aquests propers dies, amb la coalició SOM Tordera Entesa i el PP, tot i que aquest últim ja ha anunciat que es quedarà a l’oposició. Escoltem el tinent d’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Tordera, Josep Llorens.

llorens negociacions

Des d’ERC+Gent de Tordera, que van doblar la representació passant de 2 a 4 regidors, durant aquesta primera setmana han valorat més tranquil·lament els resultats amb l’assemblea local del partit i han mantingut els primers contactes amb la resta de partits. El cap de llista, Xavier Pla, diu que des d’ERC es plantegen tres escenaris possibles, tenint en compte els eixos bàsics del seu programa electoral.

pla negociacions 1

Pel que fa al PSC, que ha perdut un representant i s’ha quedat amb tres regidors, el seu candidat, Rafa Delgado, segueix apostant per un canvi al govern municipal. Diu que les negociacions encara no han començat, però que sí que hi ha hagut alguns contactes inicials.

delgado negociacions 1

Per últim, la coalició SOM Tordera Entesa, que es presentava per primera vegada en unes eleccions i que ha entrar al plenari amb dos regidors, segueix apostant per un govern d’esquerres, juntament amb ERC i PSC. Escoltem el número 2 de la candidatura, Carles Seijo.

seijo negociacions

Així doncs, pot passar qualsevol cosa en el propers dies, durant les negociacions per formar govern a Tordera. Recordem que tots els partits s’han obert a parlar amb tots i, de moment, no es pot descartar cap opció. Ara bé, a priori, sembla que l’estabilitat podria passar per un pacte sobiranista entre CiU i ERC, una Sociovergència entre CiU i el PSC o per un govern d’esquerres entre ERC, PSC i SOM Tordera. Tampoc podem descartar, però, un possible govern en minoria de CiU, en cas que els partits no arribin a cap acord ferm.

ÚLTIMES NOTÍCIES