IniciNoticiesComerçRevifar el sector industrial, clau per la remuntada econòmica del Maresme.

Revifar el sector industrial, clau per la remuntada econòmica del Maresme.

pla estrategic maresmeEl Maresme ha de reconduir el sector industrial per remuntar la situació econòmica. Entre 2008 i 2013, el territori ha perdut un 20% d’empreses i hi ha hagut un 18,5% de reducció de plantilles. La crisi ha afectat especialment la indústria i la construcció i, tot i la crescuda dels serveis, no s’ha pogut compensar la davallada d’aquests dos sectors. Són dades que es desprenen del Programa de Suport i Acompanyament a la Planificació Estratègica del Maresme, encarregat pel Consell Comarcal a la consultora Daleph. El conseller de Promoció Econòmica, Santi Fontbona, explica que amb aquesta diagnosi a la mà, les polítiques econòmiques haurien de passar per potenciar el sector industrial i també els programes destinats a l’emprenedoria.

reactivar maresme 1

Aquesta anàlisi també posa de manifest que el 2014 hi ha hagut un punt d’inflexió i s’ha començat a detectar una lleugera millora de la situació econòmica de la comarca. Defineix el Maresme com un territori amb bones condicions per atraure noves empreses i retrata una vintena de subsectors que han crescut malgrat la crisi, com són la salut, el turisme, el comerç de producte de proximitat i el tèxtil amb valor afegit. En aquest sentit, aquest pla proposa una interacció entre sector públic i el privat i també potenciar la interacció entre els municipis per treballar de manera coordinada i aconseguir una comarca més cohesionada. Si no es genera un projecte conjunt, alerta l’estudi, es poden produir diferents velocitats de creixement a diferents punts de la comarca.

reactivar maresme 2

Entre les fortaleses del Maresme, el pla destaca els recursos naturals, les bones comunicacions, l’evolució positiva de subsectors i la presència de més població jove que gran, fet que pot afavorir la recuperació econòmica del territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES