El Maresme ret homenatge al pèsol, un dels productes més tradicionals de l’horta i la cuina de la comarca. Avui s’ha donat el tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques que, fins el 30 d’abril, promocionen la cuina del pèsol del Maresme en les seves diferents variants. Prop d’un centenar de restaurants de 18 municipis de la comarca presenten una variada oferta de plats i menús que tindran l’anomenada “perla verda del Maresme” com a ingredient estrella. De Tordera el restaurant Can Bruno proposa Saltat de pèsols amb pernil, vedella amb pèsols i sèpia amb pèsols. Jaume Borrell president del consorci de promoció econòmica del Maresme-Costa de Barcelona, destaca que en èpoques de crisi econòmica iniciatives com aquestes poden ajudar als diferents establiments a projectar-se i a ensenyar els seus plats.
La cuina del pèsol del Maresme és una de les jornades gastronòmiques amb més tradició a la comarca. La bona qualitat de les diferents varietats que es conreen al nostre territori donen una garantia acreditada al producte que ja es considerat com una joia gastronòmica. Entre els productors de la comarca, es destaca l’Agrària Baixa Tordera. L’opuscle també incorpora receptes de plats amb pèsols.