IniciNoticiesCulturaES SUSPÈN LA INAUGURACIÓ DE LA 38a EDICIÓ DE LA FIRA MERCAT...

ES SUSPÈN LA INAUGURACIÓ DE LA 38a EDICIÓ DE LA FIRA MERCAT DEL RAM DE TORDERA.

fira-mercat-torderaEn motiu del decret de Dol oficialitzat per la Generalitat, en motiu del tràgic accident aeri ahir, i que suspèn la celebració de recepcions i actes oficials organitzats per les administracions púbiques, l’Ajuntament informa que la inauguració de la Fira del Ram, prevista per divendres, 27 de març a la tarda, queda suspesa. Les activitats previstes al programa es reprendran dissabte al matí, amb normalitat i segons l’horari establert. La fira s’obrirà divendres, a les 16:00h, segons horari previst però no comptarà amb acte oficial.Ho explica el director de la fira, Jordi Camó.

camo fira 1

Tot i el mal temps dels últims dies, Jordi Camó apunta que les previsions meteorològiques per els dies de la fira són bones i esperen que el certamen sigui un èxit.

camo fira 2

Per aquesta 38a edició, l’Ajuntament vol consolidar la línia endegada en les dues edicions anteriors, de promoció dels sectors agroalimentari, ramader i gastronòmic com a sectors arrelats a la història econòmica del municipi, però incorporant noves temàtiques relacionades amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica, les energies renovables, la gestió forestal, la bioconstrucció i el turisme rural. És per això que, aquest any, s’amplia l’espai per a la ramaderia tradicional, amb més presència d’animals. Cal destacar la participació de productors i agricultors locals, que participaran activament a través de l’estand de la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera: oferiran degustacions de productes d’horta locals i exhibicions ramaderes infantils. A més, també hi tindran cabuda els productors de llavors ecològiques, els expositors d’horta urbana i petits productors de vins.

Ara bé, tot i no oblidar el seu origen agrícola i ramader, la Fira del Ram no deixa de ser una mostra multisectorial, on també hi tenen cabuda els sectors de la industria, els serveis i l’automoció. D’aquí que, per segon any consecutiu, la mostra compti amb un important nombre d’empresaris locals amb seu al Polígon Industrial de Can Verdalet. Jordi Camó és el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Tordera. Escoltem-lo.

camo fira del ram 1

La Fira Mercat del Ram està pensada per ser un certamen dinàmic, de manera que els expositors es converteixin en elements de promoció dels seus productes. Per fer-ho, des de fa uns anys s’habilita l’espai Àgora, on es desenvolupen tot tipus d’activitats relacionades amb el desenvolupament econòmic del primer sector, la sostenibilitat energètica i els productes de proximitat. Entre aquestes activitats, enguany destaquen un ”Show cooking” amb l’Espartac Peran i el xef Pep Nogué, que faran una demostració de plats que es poden preparar amb productes de la terra; i una xerrada sobre els drons i la seva aplicació al món agrícola, que inclourà una demostració de vol. D’aquesta última, ens en dóna més detalls el director de la fira Jordi Camó.

camo fira del ram 2

D’acord amb l’eix central de la fira, també repeteix el taller “Petit pagès”, adreçat als més petits i a càrrec del torderenc Oriol Bigas, el pagès més jove de Catalunya; la Cooperativa Agrària oferirà la tradicional fesolada popular el diumenge el matí i, enguany, també s’aposta per un taller d’arquitectura ecològica i sostenible. Una altra novetat és que la fira comptarà amb una àrea específica de lleure i esport, adreçada especialment al públic infantil i juvenil. Aquí és on trobarem l’espai “Food truck”, unes furgonetes adaptades per oferir tot tipus de menjar al carrer.

Jordi Camó repassa totes les novetats de l’edició 2015 de la Fira del Ram.

camo fira del ram 3

A banda de les activitats relacionades amb els sectors de l’agroalimentació i la indústria, un any més, des de la Mostra d’Associacionisme Local, les entitats de Tordera seran les encarregades de mostrar al visitant la seva activitat. Enguany, amb xifra rècord d’entitats presents a la Fira, superant la trentena.

Finalment, amb la voluntat d’ajudar els joves emprenedors locals en la difusió del seu negoci, es manté l’espai “Tordera Emprèn”, per tal que puguin mostrar els seus productes i serveis als visitants.

Així doncs, la Fira Mercat del Ram 2015 arrencarà aquest proper divendres amb prop de 90 expositors i un llarg programa de tallers i activitats per a totes les edats.