IniciNoticiesEducacióTORDERA ÉS EL CINQUÈ MUNICIPI AMB L’ ÍNDEX D’ APROVATS DE BATXILLERAT...

TORDERA ÉS EL CINQUÈ MUNICIPI AMB L’ ÍNDEX D’ APROVATS DE BATXILLERAT MÉS BAIX DE LA COMARCA DEL MARESME.

03831Tordera és el cinquè municipi amb l’índex d’aprovats de Batxillerat més baix de la comarca del Maresme. Concretament, només aproven el Batxillerat un 76,92% dels alumnes que cursen aquests estudis a Tordera, mentre que la mitjana comarcal d’aprovats de Batxillerat és del 82 % dels alumnes. També es troben per sota de la mitja comarcal Arenys de Mar, Pineda, Canet de Mar , Premià de Mar i Malgrat de Mar . La taxa d’aprovats de Batxillerat a Tordera havia arribat al 85% el curs 2009-2010, i al 88% el curs 2011-12, però aquest curs ha baixat fins al 76% d’aprovats de Batxillerat.

Així es desprèn de l’Estudi “Les realitats juvenils al Maresme. 2014” que han elaborat conjuntament els serveis comarcals de Joventut i Observatori de Desenvolupament Local. Segons l’informe, la taxa d’escolarització post-obligatòria al Maresme ha crescut un 1% fins situar-se en el 66,80%, un percentatge però, que queda per sota de la mitja catalana que arriba al 73,65%. Escoltem Blanca Arbell consellera de Joventut del Consell Comarcal del Maresme.

Blanca Arbell

Al Maresme deixen els estudis de batxillerat sense obtenir la titulació el 3,86% dels estudiants i al conjunt de Catalunya ho fan el 5,99%. Pel que fa a l’altra tipus de formació post-obligatòria: els cicles formatius; es detecta un important creixement al Maresme, gairebé 6 punts per sobre del registrat a Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES