IniciNoticiesEducacióEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PER RECLAMAR LA RESPONSABILITAT DE...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PER RECLAMAR LA RESPONSABILITAT DE LA GENERALITAT EN MANTENIR EL SERVEI DE LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS.

03849El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, per unanimitat de tots els grups i a proposta del PSC, una moció de suport al servei de les escoles bressol municipals. Entre els acords, destaca el fet d’instar la Generalitat a tornar a tirar endavant una xarxa pública de llars d’infants, restablint d’immediat les partides necessàries per poder subvencionar una part de les places i reclamant a la conselleria d’ensenyament el restabliment del conveni que tenia amb els ajuntaments.

En la seva intervenció al plenari, el regidor del PSC, Josep Romaguera, lamentava que fa pocs anys s’aprovés una iniciativa legislativa popular al Parlament per impulsar la creació de 30.000 noves places de llar d’infants, i que enguany la partida de diners per aquest àmbit sigui 0.

mocio escola bressol psc

El regidor del PP, Xavier Martín, recordava que el fet de finançar cada plaça de llar d’infants entre tres parts donava una estabilitat i mostrava el suport del seu grup a la moció.

mocio escola bressol pp

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera, va apuntar que el problema principal recau en el finançament de la Generalitat, que és qui té competències en educació. Per això deia que cal treballar per tenir més competències en diverses qüestions.

mocio escola bressol erc

La situació econòmica dels últims anys és complicada per a moltes famílies. També ha estat així per algunes administracions, com ara el departament d’ensenyament de la Generalitat, que des del 2010 ha fet una retallada important de finançament en la partida de les llars d’infants municipals. Del curs 2009-2010 al curs passat, l’aportació de la Generalitat per cada plaça s’ha reduït prop de 1000 euros i s’ha eliminat una subvenció per a famílies desafavorides. A més, des de fa un parell d’anys és la Diputació de Barcelona qui aporta la part corresponent de la Generalitat. Escoltem la regidora d’Ensenyament, Maria Àngels Cayró.

mocio escola bressol ciu

Des del govern local s’ha intentat que l’aportació a la quota de la llar d’infants no l’haguessin d’assumir totalment les famílies. Del 2009 fins a l’actualitat, la quota s’ha incrementat de 115 a 147 euros. La resta l’ha assumit l’Ajuntament.

Recordem que l’etapa educativa dels 0 als 3 anys no és obligatòria, però cada vegada es considera més important. A més de la conciliació laboral per als pares, es considera una educació molt important en els primers anys dels infants.

ÚLTIMES NOTÍCIES