IniciNoticiesMedi ambientUNA SEIXANTENA DE CAVALLS PARTICIPEN A LA FESTA DELS TRES TOMBS A...

UNA SEIXANTENA DE CAVALLS PARTICIPEN A LA FESTA DELS TRES TOMBS A TORDERA, QUE APLEGA UNA GRAN QUANTITAT DE GENT A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA.

trestombsTot i que s’esperava un dissabte fred, el sol es va imposar i Tordera va poder celebrar, amb bon ambient i gran participació, la festa de Sant Antoni i els Tres Tombs, que enguany ha coincidit amb el dia del sant. Uns 60 cavalls amb els seus genets van participar de la diada que, per quart any consecutiu, va aplegar un gran nombre de públic a la Plaça de l’Església.

El tret de sortida va ser al Parc Prudenci Bertrana on, com ja es tradició, es va fer la concentració de cavallistes i el tradicional esmorzar per a tots els participants. Tot seguit, cercavila per diferents carrers de Tordera i entrada a la Plaça de l’Església acompanyats pels nostres gegants. Mentrestant, el mossèn Santi Parejo, que va oficiar la missa en honor a Sant Antoni Abad, beneïa els cavalls i altres animals aplegats a la plaça amb els seus amos. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, destacava la importància d’aquesta festivitat per recordar el passat ramader del municipi.

tres tombs alcalde 1

En declaracions a Ràdio Tordera, Joan Carles Garcia deia que la festa de Sant Antoni ens ajuda a entendre qui som i d’on venim.

tres tombs alcalde 2

El regidor de pagesia, Carles Aulet, es mostrava molt content amb l’èxit de la festa. Com a novetat d’enguany, apuntava que hi havia animals més petits durant la concentració al Prudenci Bertrana, com ara alguns ocells.

tres tombs aulet

La Cooperativa Agrària la Baixa Tordera, a més d’organitzar el dinar de germanor, participa directament en la organització de la festa. La Margarita Forts es mostrava satisfeta amb l’entrega de la gent de Tordera i destacava el fet d’haver celebrat la festa, enguany, coincidint amb el dia de Sant Antoni Abad.

tres tombs margarita 1

La segona gimcana hípica al parc Prudenci Bertrana va fer que, tal i com apuntava la Margarita, més genets s’animessin a venir vestits per a la ocasió.

tres tombs margarita 2

La celebració de la Festa de Sant Antoni Abad i els Tres Tombs rep la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Tordera Centre, la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i els Amics dels Cavalls de Tordera.