IniciNoticiesCulturaS’INAUGURA AL CCCB L’EXPOSICIÓ “CIUTAT SUBTERRÀNIA.02”, UNA MOSTRA DELS TREBALLS REALITZATS A...

S’INAUGURA AL CCCB L’EXPOSICIÓ “CIUTAT SUBTERRÀNIA.02”, UNA MOSTRA DELS TREBALLS REALITZATS A LA SEGONA RESIDÈNCIA ARTÍSTICA A MAS PANELLA.

DSC_0340El passat dijous, mig centenar de persones van assistir a la inauguració de l’exposició “Ciutat Subterrània.02” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquesta mostra recull el resultat dels projectes realitzats pels participants a la segona residència artística de joves creadors a Mas Panella, a Tordera. A l’acte hi van participar l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, juntament amb Vicenç Villatoro, director del CCCB, i la vicedegana de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Mar Redondo. El director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Vicenç Villatoro, detalla el que podem trobar a la mostra.

ciutat subterrania villatoro

L’exposició “Ciutat Subterrània02” presenta cinc espais diferents, on s’hi troben recollits els treballs realitzats per cadascuna de les cinc participants. Les joves, recent graduades o llicenciades en Belles Arts i procedents de diferents indrets d’Espanya i del món, es van instal·lar durant dos mesos a Mas Panella per desenvolupar els seus projectes al voltant de la temàtica de la “Ciutat Subterrània”. Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, ha destacat la importància cultural que té per al municipi la residència artística.

ciutat subterrania alcalde

La Fundació del Teatre Clavé, un dels organitzadors de la residència artística a Mas Panella, també era present a la inauguració de l’exposició al CCCB. Josep Navarro, director del teatre clavé, es mostrava content amb els resultats obtinguts en aquesta segona edició.

ciutat subterrania navarro

Entre les propostes que podem trobar a “Ciutat Subterrània.02”, destaca l’elaboració d’un videojoc que recrea virtualment el poble de Tordera, a través del qual es podran veure totes les obres exposades a la mostra. La seva autora, Sara Castillo, una de les cinc participants a la residència, ens ha explicat en què consisteix el seu projecte.

ciutat subterrania sara

Per altra banda, el regidor de Cultura, Josep Llorens, confirmava als Serveis Informatius que hi haurà una tercera edició de la residència artística “Ciutat Subterrània” a Mas Panella. També avançava que s’està treballant en l’organització de noves residències vinculades amb altres disciplines. Escoltem-lo.

ciutat subterrania llorens

“Ciutat subterrània.02” és el resultat visible de la segona edició del projecte de residència artística dut a terme a Mas Panella (Tordera) i impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El resultat de tot plegat es pot veure fins el 28 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/Montalegre, 5). La mostra es traslladarà el març al Teatre Clavé de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES