IniciNoticiesSocietatLA SINDICATURA DE COMPTES DETECTA IRREGULARITATS ALS CONTRACTES FETS PER LA CORPORACIÓ...

LA SINDICATURA DE COMPTES DETECTA IRREGULARITATS ALS CONTRACTES FETS PER LA CORPORACIÓ DE SALUT DEL MARESME I LA SELVA.

La Sindicatura de Comptes ha trobat diverses irregularitats comptables i de contractació a la Corporació de Salut Maresme-Selva, que gestiona els hospitals comarcals de Calella i Blanes i diversos centres d’atenció primària de la zona. L’ anàlisi es centra entre els anys 2009 i 2011 i hi veu deficiències en gestió del pressupost però sobretot en irregularitats que fan referència als contractes, tant d’obres com de serveis. Aquest informe de fiscalització, fet per encàrrec del Parlament, posa en evidència una desena llarga d’irregularitats com per exemple que es van fer pagaments a treballadors sense aplicar la retenció fiscal ni cotitzar a la Seguretat Social.  L’informe indica que no s’ha fet una gestió acurada del pressupost durant els 3 anys analitzats ja que hi ha liquidacions desquadrades amb despeses que superen el topall màxim fixat.

HospitalCalellaLa sindicatura també analitza amb detall les despeses de protocol i representació, les d’estudis i dictàmens i les despeses diverses de la corporació. Aquí, també es detecten irregularitats en diversos pagaments. Davant d’aquestes conclusions, el director de Planificació de la Corporació de Salut Maresme-Selva, Xavier Conill, ha dit a Ràdio Calella que la Sindicatura de Comptes no posa en entredit la gestió de la corporació sinó que no pot avaluar-la sota els criteris de la Generalitat ja que aquí s’ha aplicat el Pla General Comptable i no l’específic de l’administració catalana.

conill 1

Xavier Conill insisteix que la Sindicatura posa en dubte l’instrument de gestió de la corporació però en cap cas la gestió en sí. Conill acaba reconeixent però que sí es posa en entredit aspectes formals que des de l’any 2009 s’estan corregint des de la direcció de la corporació.

conill 2

El consorci del qual en depenen els hospitals de Blanes i Calella diu que s’ha deixat enrere la manera de contractar alguns serveis, que s’ha reforçat el personal de l’àrea i que tots aquells pagaments a treballadors que es van fer sense retenció fiscal ja s’han regularitzat. Des de la Corporació de Salut, a més, també subratllen que l’informe de la Sindicatura “no posa en dubte” en cap moment ni la gestió ni l’ús dels recursos públics.

ÚLTIMES NOTÍCIES