IniciNoticiesComerçEL CONSELL COMARCAL CERCA EMPRENEDORS PER PARTICIPAR EN UN PROJECTE DE DINAMITZACIÓ...

EL CONSELL COMARCAL CERCA EMPRENEDORS PER PARTICIPAR EN UN PROJECTE DE DINAMITZACIÓ DEL TÈXTIL AL MARESME.

maresme-centre-de-negocisEl servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme durà a terme durant el primer semestre de 2015 un projecte de dinamització i suport als emprenedors del sector tèxtil, anomenat Disseny i Moda, Un pas endavant. Aquesta iniciativa es presenta en un context d’una certa revitalització del sector tèxtil a la comarca, gràcies a la relocalització de la producció que estan fent grans marques, i també pel corrent slow fashion, una aposta per produccions de petita tirada, fortament arrelades a un territori. Aquestes pràctiques, compromeses amb l’entorn, la innovació, la creativitat i la qualitat, valoritzen i singularitzen el producte en el mercat.

El projecte, que s’inscriu dins el programa de polítiques del Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, vol ajudar els emprenedors maresmencs que després de veure les oportunitats tèxtils del moment hagin decidit impulsar recentment un negoci tèxtil o tinguin la idea de posar-lo en marxa. També està pensat per aquelles persones que necessitin donar un impuls de creixement a la seva empresa.

Els objectius concrets del projecte són: detectar perfils de persones emprenedores amb idees bones i innovadores en l’àmbit tèxtil, formar-les i acompanyar-les mitjançant una metodologia que pot fer-se servir en el futur. El projecte també preveu crear un model de negoci per a cada un dels emprenedors que realitzin un projecte singular, i crear cooperació i sinèrgies entre els diferents emprenedors i d’altres elements de la cadena de valor del sector.