IniciNoticiesSocietatES POSA EN MARXA EL PEATGE TANCAT A LA C-32 ENTRE MATARÓ...

ES POSA EN MARXA EL PEATGE TANCAT A LA C-32 ENTRE MATARÓ I TORDERA.

02448L’1 de gener  va entrar en vigor el peatge tancat a la C-32, amb reduccions de fins el 80%. Aquest sistema inclou tot tipus de vehicles i s’aplica tots els dies de la setmana. Per a beneficiar-se’n, cal que l’usuari disposi de teletac. El peatge tancat s’aplica als recorreguts compresos en el tram Mataró-Tordera i, a diferència d’ara, només es pagarà pels quilòmetres fets. A tall d’exemple, un turisme que vagi des de Mataró Nord fins a Canet de Mar, pagarà 1,37 euros al peatge enlloc dels 2,27 euros que paga actualment. Aquest peatge tancat també s’aplicarà a la C-32 al Garraf i respon a la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat d’homogeneïtzar tots els peatges de Catalunya. El conseller Santi Vila ha destacat que l’entrada en vigor d’aquest peatge permetrà activar 80M d’euros perquè la mobilitat serà més competitiva i, per tant, s’afavorirà la inversió.

bonificacio autopista 1

Per poder aplicar aquest sistema de peatge tancat ha calgut instal·lar pòrtics a la xarxa elèctrica i fibra òptica. Unes obres tecnològiques que han costat a Abertis 1,26M d’euros. El conseller delegat d’Abertis, Francisco Reynés, s’ha felicitat per haver arribat a acords que han permès tirar endavant aquest pas tecnològic i poder aplicar aquesta mesura per apropar el “pagament per ús”.

bonificacio autopista 2

El gener de 2014 ja van entrar en vigor descomptes del 10% a la C-32 entre Montgat i Mataró. Addicionalment a aquestes bonificacions, continuaran vigents altres descomptes que ja s’apliquen per recurrència, vehicles de baixes emissions i vehicles d’alta ocupació. El sistema de peatge tancat també s’aplicarà en el tram de la C-32 comprès entre Sitges i el Vendrell.