IniciNoticiesPolíticaLA MINISTRA DE FOMENT, ANA PASTOR ANUNCIA QUE L’ESTAT COMENÇARÀ LES OBRES...

LA MINISTRA DE FOMENT, ANA PASTOR ANUNCIA QUE L’ESTAT COMENÇARÀ LES OBRES DELS NOUS ENLLAÇOS DE L’N-II A TORDERA AL GENER.

terrabravaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat que l’Estat reprendrà al gener les obres al tram empantanegat de l’N-II entre Medinyà i Orriols, afectat per la retallada en infraestructures del 2010. A més, les màquines també entraran sobre terreny per fer els nous enllaços a Pontós, Garrigàs i Tordera.

pastor N-II 1

El projecte d’enllaços a Tordera preveu la construcció de tres rotondes als laterals de la carretera nacional. La primera donarà accés a la urbanització Tordera Parc; la segona donarà entrada al nucli de masies agregat al veïnat Sant Pere, és a dir, a l’altra banda de carretera -davant l’accés a Tordera Parc-, i la tercera rotonda es projecta a l’alçada de l’entrada de Terra Brava. La construcció d’aquestes rotondes implicarà la creació de nous vials paral·lels a la carretera, així com la construcció d’un pas soterrat que connectarà els accessos a Tordera Parc amb l’agregat de masies a Sant Pere. La Ministra Pastor va aprofitar ahir la inauguració del Sils-Caldes i l’inici d’obres fins a Maçanet per tornar a insistir que l’N-II és una “prioritat” i que, tot i que els 6 quilòmetres que avui entren en servei puguin semblar un “petit pas”, això demostra que el Ministeri “compleix”.

pastor N-II 2

La nova autovia té dos carrils per sentit (cadascun, de 3,5 metres d’amplada). A més de tot el tronc de la calçada, l’Estat també ha construït dos nous enllaços (que donen accés a Caldes de Malavella i a les Mallorquines) mitjançant dues rotondes en alçada. Foment ha volgut fer coincidir l’entrada en servei d’aquest tram amb l’inici d’obres i la primera pedra del Sils-Maçanet. Tindrà 2,7 quilòmetres, costarà 21,3 MEUR i, segons recull el projecte, el termini màxim amb què compta la constructora per executar-lo és de tres anys i quatre mesos.