IniciNoticiesSocietatAQUEST MIGDIA ENTRA EN SERVEI EL DESDOBLAMENT DE LA N-II ENTRE CALDES...

AQUEST MIGDIA ENTRA EN SERVEI EL DESDOBLAMENT DE LA N-II ENTRE CALDES DE MALAVELLA I SILS I COMENCEN LES OBRES FINS A MAÇANET.

desdoblament n-iiEl desdoblament de la N-II entre Caldes de Malavella i Sils entra avui en servei. La ministra de Foment, Ana Pastor, serà l’encarregada d’inaugurar aquest doble carril a les 12 del migdia.

Les obres del desdoblament entre Caldes i Sils -un tram de 6,6 quilòmetres- van començar el 2007, durant el segon mandat del PSOE. El problema va sorgir quan la constructora va fer fallida i va deixar la carretera empantanegada el juliol del 2009. Amb l’arribada del PP, Foment va tornar a licitar aquestes obres i va reprendre-les a l’octubre del 2012. Llavors, el Govern espanyol va establir, al document de licitació, que l’entrega del desdoblament de la N-II de Caldes a Sils havia de ser en 20 mesos, després de posar les primeres màquines sobre el terreny. Per tant, Foment va fixar el termini per finalitzar les obres el juny del 2014. Així, malgrat que avui es faci la inauguració, el doble carril acumula mig any de retard respecte a l’última previsió. A principis de desembre ja va entrar en funcionament -de manera parcial- la nova rotonda elevada que enllaça la N-II desdoblada amb Caldes de Malavella, i també s’ha obert al trànsit l’enllaç de Les Mallorquines, que connecta amb el tram de carretera de doble carril.

Per altra banda, avui també es posarà la primera pedra del tram Sils-Maçanet de la Selva. La setmana passada, l’Estat va signar el contracte per poder reprendre aquest desdoblament, de 2,7 quilòmetres, que s’ha adjudicat a l’empresa Construccions Rubau per 21,2 milions d’euros, un 30% menys de la xifra que va sortir a licitació. El termini per enllestir-lo és de 40 mesos.

Recordem que el tram Maçanet-Tordera no es convertirà en autovia per l’elevat cost de les obres, però que l’Estat s’ha compromès a fer-hi millores per valor d’1,74 milions d’euros. El projecte preveu la construcció de tres rotondes als laterals de la carretera nacional.