IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN PRESSUPOST MUNICIPAL DE 15.385.000 EUROS, AMB EL...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN PRESSUPOST MUNICIPAL DE 15.385.000 EUROS, AMB EL VOT CONTRARI DE PSC I ERC.

IMG-20141218-WA0000L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària el pressupost municipal per a l’any vinent, valorat en 15 milions 385.000 Euros.  El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, va manifestar que, com l’any passat, la voluntat del govern municipal amb aquests comptes passa per no incrementar  la pressió fiscal als ciutadans, incrementar les partides d’atenció social, mantenir la qualitat i l’oferta dels serveis públics i seguir donant suport a  l’activitat del teixit associatiu.

Marçal Vilejaliu destacava el pas endavant en polítiques estratègiques, com per exemple impulsar l’eficiència i l’estalvi energètic i l’aprofitament de patrimoni municipal.

pressupost ciu

El pressupost 2015 també preveu una partida de 15.000 per plans ocupacionals.  El regidor d’hisenda va destacar durant la seva intervenció que l’exercici 2014 reforçarà el teixit associatiu a través del manteniment de les subvencions econòmiques a la setantena d’entitats locals, així com el reforç al projecte cultural del Clavé per compensar la reducció del finançament extern. En aquest apartat de transferències el pressupost contempla ajudes importants a diferents serveis educatius així com la dotació d’una partida especial per a la construcció de l’escola Serra de Miralles, projecte que actualment es troba en fase d’acord amb la Generalitat de Catalunya i es resoldrà en els propers dies.

Per acabar la seva intervenció el regidor d’hisenda va destacar que les inversions novament arribaran a través de finançament d’administracions superiors i serviran per enllestir projectes que ja estan en marxa com l’ampliació de la carretera de Tordera a Sant Pere, la regeneració del centre històric o els propers arranjaments de vials, camins i la construcció d’una rotonda d’accés a Àgora Parc i Sant Ponç.

L’apartat d’inversions de 2015 es farà possible a través de les subvencions que arribaran principalment de fons europeus i de la Diputació de Barcelona.

El Partit Popular de Tordera va pactar amb el govern millores en seguretat i promoció econòmica. En primer lloc, es planteja crear una partida pressupostària per a protecció civil. També proposen  que es cobreixi de forma immediata una plaça de policia local que recentment ha quedat vacant. Finalment també demanen que se subvencioni a empreses que contractin aturats de Tordera de forma indefinida. Aquesta subvenció serà de 200 euros mensuals durant un màxim de 6 mesos i en principi estarà operativa abans que acabi el primer semestre de l’any. El regidor Xavier Martin parlava de partides de despeses que no s’ havien acabat d’ optimitzar, com per exemple el servei de transport urbà i escolar.

pressupost pp

El regidor d’ERC Xavier Pla  va tenir una visió més critica del pressupost. ERC va posar de relleu la mala gestió del govern i la falta de transparència en els números municipals. Els republicans també demanen un esforç per fer pressupostos més participatius

pressupost erc

El regidor del PSC, Josep Romaguera assegurava que el comptes segueixen la mateixa tendència negativa dels darrers anys.

pressupost psc

Els grups de l’oposició van posar de relleu el seu malestar davant la gestió del transport urbà i escolar i davant l’elevat deute de l’ajuntament. El pressupost es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals de CiU i PP. ERC i PSC, van votar-hi en contra. El Ple d’ahir també va ratificar l’aprovació dels pressupostos dels dos organismes autònoms: d’una banda, el de Ràdio Tordera (164.000€) i de l’altra, l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris (2.027.862 €). El regidor d’hisenda va voler destacar que el pressupost de l’OASC estableix augments importants en matèria d’atenció social amb l’increment d’un 30% per a emergències socials, un 20 % per a beques menjador i un 14% d’ajudes a famílies.