IniciNoticiesEducacióL’ESCOLA BRIANXA REP EL DAGUERROTIP DEL 175è ANIVERSARI DE LA PRIMERA FOTOGRAFIA...

L’ESCOLA BRIANXA REP EL DAGUERROTIP DEL 175è ANIVERSARI DE LA PRIMERA FOTOGRAFIA DE L’ESTAT ESPANYOL.

daguerrotipFa 175 anys que va néixer la fotografia, i per aquesta raó, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) va organitzar el passat mes de novembre un acte públic per commemorar aquesta efemèride recreant la primera imatge fotogràfica obtinguda a l’Estat espanyol l’any 1839. La imatge es va capturar, curiosament, amb la càmera de fer daguerrotips que es conserva al Museu i es va voler reproduir una imatge similar a la del 1839, utilitzant la mateixa tècnica i en el mateix indret on es va capturar.

La imatge capturada en la recreació es va sortejar entre els assistents i en va sortir guanyador un alumne de l’Escola Brianxa de Tordera. Els alumnes de 4t d’ESO d’aquesta escola de Tordera, que estan realitzant un crèdit relacionat amb la fotografia, es van desplaçar expressament a Barcelona per assistir en directe a l’acte de recreació. El professor de fotografia de l’Escola Brianxa, Massimo Cova, ens detalla en què consisteix la tècnica del daguerreotip.

daguerreotip brianxa 1

Segons informa el mNACTEC el daguerreotip va ser el primer procediment fotogràfic, difós oficialment l’any 1839. Amb aquest sistema, que es va deixar d’utilitzar al voltant de 1860, s’inicià, pròpiament, la fotografia. Per això, els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Brianxa que cursen el crèdit de fotografia han treballat aquesta tècnica. El seu professor, Massimo Cova, ens ha explicat com ha anat l’experiència a l’aula.

daguerreotip brianxa 2

El daguerreotip del mNACTEC es conservarà a l’Escola Brianxa i el mateix museu el demanarà al 2015, juntament amb la imatge capturada pels alumnes a la classe, per dur a terme una exposició de daguerrotips.

ÚLTIMES NOTÍCIES