IniciNoticiesEducacióAQUESTA SETMANA ES COMENCEN A SENYALITZAR ELS “CAMINETS” A LES VORERES DE...

AQUESTA SETMANA ES COMENCEN A SENYALITZAR ELS “CAMINETS” A LES VORERES DE TORDERA.

formiguetes_voreraL’Ajuntament de Tordera, a través de les àrees de Seguretat, Ensenyament, Participació Ciutadana, Promoció Econòmica i Civisme, promou aquest curs el projecte de mobilitat sostenible “Caminets”, una iniciativa adreçada a nens i nenes en edat escolar i amb la qual es vol facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels alumnes durant els seus desplaçaments a peu cap a l’escola, cap a la zona esportiva, cap al teatre o cap a la biblioteca.

Els “Caminets” són rutes indicades com a més recomanables i segures per als nens i nenes que tenen prou autonomia personal per anar sols pel carrer (sota la responsabilitat dels pares que així ho considerin).

El projecte uneix a través de 9 itineraris els centres escolars de Tordera amb el Teatre Clavé, la Biblioteca,  la zona esportiva (pavelló poliesportiu, pavelló de Concòrdia, camp de futbol i pistes de Sant Andreu i Amistat) i els parcs de lleure (Gran Prix, Parc de la Sardana i parc de Fibracolor, Parc de l’Amistat, Sant Andreu). Aquests itineraris sempre tenen un punt d’origen i un punt final i es diferencien per colors. Així ho explica la regidora de seguretat, Silvia Català.

caminets 1

Per tal que la campanya sigui atractiva, sobretot per als més petits, el disseny del projecte està pensat en clau infantil, de manera que una mascota amb forma de formiga farà de guia i dirigirà els escolars pels diferents indrets del municipi. En aquest sentit, els diferents itineraris estaran identificats a través de pictogrames de formigues pintats a les voreres amb els colors que corresponguin a cada itinerari. Les rutes es senyalitzaran també amb rètols verticals, que indicaran el punt d’inici i el punt final de cada itinerari. Silvia Català indica que durant la setmana vinent es repartirà tota la informació a les escoles.

caminets 2

Per tal que els escolars coneguin els diferents itineraris que es posen a la seva disposició es distribuirà entre els alumnes el planell del municipi que podran dur a la motxilla durant tot el curs on s’indiquen les rutes recomanables diferenciades per colors. De l’objectiu principal del projecte “Caminets” se’n deriven d’altres, com ara millorar el coneixement del municipi i la capacitat d’orientació, guanyar en responsabilitat així com assolir hàbits més saludables i sostenibles per a tots.

Aquesta setmana s’han començat a senyalitzar les rutes a través de la impressió de les “formigues a les voreres”. Durant els pròxims dies s’instal·larà la senyalització vertical. La voluntat del consistori és que durant les vacances de Nadal els pares puguin acompanyar els nens i nenes a conèixer i a utilitzar correctament les rutes més recomanables i segures per als seus trajectes a peu habituals.

Per donar una major transversalitat i cohesió al projecte “Caminets” també es vol comptar amb la participació del comerç local com a agent d’informació i orientació per als petits vianants. Per aquest motiu, les prop de 300 botigues situades en algun dels deu itineraris que participaran la xarxa “Comerç Amic”, comptaran amb un distintiu a l’aparador per tal que els nens i nenes  identifiquin aquell establiment com a un lloc de confiança on adreçar-se en cas de desorientar-se, perdre’s o patir algun inconvenient durant el seu desplaçament a peu. Ho explica Sílvia Català.

caminets 3

Les botigues que vulguin adherir-se a la campanya i formar part de la xarxa “Comerç Amic” poden inscriure’s en el formulari que trobareu a www.tordera.cat La implicació del comerç local en aquest projecte converteix també aquest sector en agent educatiu participant, de manera que col·labora directament en la cohesió social del municipi, fomentant actituds cíviques i sostenibles d’acord amb el que es promou des de les escoles i des de la pròpia Administració.