IniciNoticiesSalutL’HOSPITAL DE CALELLA I L’HOSPITAL DE BLANES ENTRE ELS MENYS EFICIENTS DE...

L’HOSPITAL DE CALELLA I L’HOSPITAL DE BLANES ENTRE ELS MENYS EFICIENTS DE CATALUNYA.

HospitalCalellaL’Hospital de Calella i Hospital de Blanes estan entre els centre públics menys eficients de Catalunya segons uns indicadors que avaluen hospitalitzacions evitables, dies d’estada als hospitals, cesàries i urgències. És una de les dades que recull la Central de Resultats 2013 que ha presentat l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS). D’altra banda, ressalten l’Hospital Clínic, el de la Verge de la Cinta i el d’Olot que obtenen indicadors per sobre dels estàndards.

El director de l’agència de Qualitat i Avaluació del Sistema Sanitari, Josep Maria Argimon, comenta que no hi ha hospitals bons o dolents, sinó contres que obtenen millors resultats en unes qüestions.

hospitals 1

Argimon, diu que els resultats són per incentivar als hospitals però que la millor manera per fer-ho és comparant-se entre ells.

hospitals 2

Pel que fa a l’activitat hospitalària, l’informe destaca que l’activitat dels hospitals públics va augmentar el 2013 en relació amb l’any 2010, passant de 786.529 altes a 796.362, sobretot per hospitalitzacions quirúrgiques. Ara bé, la meitat d’aquestes intervencions no van necessitar ingrés, quan el 2005 només eren una de cada quatre.

Respecte a l’atenció primària, el 2013 es van fer 45.168.836 visites, xifra que representa una lleugera reducció de les visites respecte a l’any passat. L’índex de satisfacció en l’atenció a urgències a Catalunya va ser de 7,6 sobre 10.