IniciNoticiesCulturaELS CASTELLERS DE L’ALT MARESME FAN EL PRIMER CASTELL DE 7 PISOS.

ELS CASTELLERS DE L’ALT MARESME FAN EL PRIMER CASTELL DE 7 PISOS.

4d7Els Castellers de l’Alt Maresme basteixen el seu primer castell de 7 pisos a la Diada dels Capgrossos de Mataró Memorial Mariona Galindo.

Els maduixots de Tordera, Palafolls, Malgrat, Santa Susanna, Pineda i Calella (amb components també de Blanes i Sant Pol), just un any després d’iniciar els seus primers assajos castellers a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar, han aconseguit la fita de coronar ja el seu primer castell de set pisos, el 4d7. El castell es va aconseguir a la primera ronda de la Diada dels Capgrossos de Mataró Memorial Mariona Galindo, colla padrina dels maduixots,  a la plaça davant mateix de l’Ajuntament mataroní.

El 4d7, que la colla ja havia intentat per dues vegades a Mollet del Vallès, va pujar nerviós però amb prou solidesa (aquí es va reflectir la bona tasca realitzada prèviament als assajos).  La decisió de la canalla al coronar-lo i el treball del tronc van permetre completar el castell sense que en cap moment aquest perillés en excés. Una vegada descarregat, l’eufòria es va desfermar a la pinya vermell-maduixa.  Els maduixots van completar l’actuació, de nou la millor de la seva curta història, completant també el 7d6, el 2d6 i el pilar de 5.

ÚLTIMES NOTÍCIES