IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA S’ADHEREIX A LA COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DE LA MANCOMUNITAT...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA S’ADHEREIX A LA COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DE LA MANCOMUNITAT DE CATALUNYA.

Mancomunitat de Catalunya 1914-2014-01En motiu del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, es va aprovar al passat Ple, la moció d’adhesió per a la seva commemoració amb el suport de tots els Grups Municipals, menys el PP que es va abstenir.

El consistori creu que és important recordar aquesta institució, la seva acció i donar-la a conèixer al conjunt de la ciutadania. Una institució que naixia amb la voluntat d’un major reconeixement polític de Catalunya i com a instrument de modernització de les estructures existents en aquells anys, tant viàries, educatives com culturals. Una institució que es pot considerar un antecedent modern de les institucions d’autogovern del nostre país, que va suposar una gran aportació al progrés social, econòmic i nacional del nostre país i de la seva gent. Establint les bases per a estructures i institucions culturals, científiques i educatives que encara avui perviuen com són l’Institut d’Estudis Catalans, la Biblioteca de Catalunya, l’Escola Superior de Belles Arts, l’Escola Industrial o l’Escola del Treball. Escoltem l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

mancomunitat ciu

El regidor del PP, Xavier Martin tot i estar d’acord en bona part de la moció, es va abstenir per entendre que s’utilitza la moció per reivindicar l’actual procés independentista del país.

mancomunitat pp

El regidors d’ERC i PSC Xavier Pla i Josep Romaguera, respectivament van destacar el paper de la mancomunitat, com un exemple de funcionament de país.

mancomunitat erc i psc

La moció també s’ha aprovat a bona part del municipis de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES