IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA CONGELA ELS IMPOSTOS I TAXES PER L’ANY VINENT.

L’AJUNTAMENT DE TORDERA CONGELA ELS IMPOSTOS I TAXES PER L’ANY VINENT.

1398362885348L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en la sessió plenària la proposta de congelació de les ordenances fiscals de 2015. A grans trets, les ordenances mantenen el compromís del Govern de no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania i a les empreses de Tordera en l’actual context econòmic. Així, es congelen els impostos i les taxes municipals, en la línia de la previsió d’increment zero de l’Índex de Preus al Consum (IPC) al finalitzar l’any.

Durant la seva intervenció, el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu va destacar que, tenint en compte el proper augment que el govern de l’Estat preveu sobre Impost de Béns Immobles, amb l’actualització del cadastre, el govern municipal ha acordat rebaixar un 10% el tipus impositiu de l’IBI per al 2015, amb l’objectiu de compensar l’augment que preveu l’Estat i no augmentar així la pressió fiscal als contribuents.

ordenances ciu

Les ordenances per al 2015 també estableixen un seguit de bonificacions per a empreses i particulars amb la voluntat de promoure activitat econòmica i protegir les famílies amb especial necessitat. D’una banda, s’aplicaran descomptes en l’Impost sobre Activitats Econòmiques per a totes les empreses que s’instal·lin durant l’any vinent a Tordera.

L’any vinent també hi haurà bonificacions del 90% per a totes aquelles llicències d’obres que impliquin l’eliminació de barreres arquitectòniques en habitatges unifamiliars i plurifamiliars, així com descomptes d’entre el 25% i el 50 % per a les terrasses que es mantinguin durant la temporada d’hivern i disposin de mobiliari que afavoreixi i embelleixi l’entorn urbà.

Altres taxes com el preu de l’aigua, l’impost sobre vehicles, el Casal d’Estiu, Can Comte, llicències d’autotaxi o les franges de protecció contra incendis es mantindran com al 2014. També, com els darrers anys, es mantindran les bonificacions en els casos d’especial necessitat i vulnerabilitat que es derivin de Serveis Socials.

El Partit Popular va proposar diverses modificacions a les ordenances, que van ser acceptades. En aquest cas, els populars van  suggerir  bonificar l’IAE de totes aquelles empreses i negocis que disposin de sistemes de cogeneració i apostin per les energies renovables. Per altra banda, també proposaven bonificar en un 10% l’impost d’escombraries per a totes les famílies amb un i/o dos fills els ingressos de les quals no superi per dues vegades el salari mínim interprofessional. Xavier Martín és regidor del Partit Popular.

ordenances pp

ERC va demanar més transparència en l’estat de comptes, per així poder fer un control en la seva execució. Xavier Pla va proposar una rebaixa de l’IBI que no va ser acceptada per l’equip de govern.

ordenances erc

ERC va demanar, un any més, que les ordenances i el pressupost es presentin alhora.

El regidor del PSC, Josep Romaguera es va mostrar sorprès que propostes fetes pel seu grup l’any passat fossin rebutjades, i que ara s’hagin incorporat.

ordenances psc

El punt amb va aprovar amb 11 vots a favor de CiU i PP, 2 en contra d’ERC i 4 abstencions del PSC. Amb les ordenances i taxes aprovades, el govern intentarà portar a votació del ple el pressupost del 2015 durant el proper mes de desembre.

ÚLTIMES NOTÍCIES