IniciNoticiesCulturaL’OBRA “ELS GRONXADORS”, DE L’AUTOR TORDERENC ROGER SIMEÓN, S’ESTRENA A NOVA YORK...

L’OBRA “ELS GRONXADORS”, DE L’AUTOR TORDERENC ROGER SIMEÓN, S’ESTRENA A NOVA YORK EL PROPER 6 DE MAIG.

RogerSimeonL’obra “Els gronxadors”, escrita per l’autor torderenc Roger Simeón, ha estat seleccionada per participar al Cimientos Play Development Program, un projecte organitzat pel IATI Theater de Nova York que consisteix en desenvolupar noves produccions teatrals en castellà i anglès. L’obra s’estrenarà en castellà al teatre novaiorquès el proper 6 de maig. Escoltem en declaracions a Ràdio Tordera, Roger Simeón.

obra ny simeon 1

“Los columpios” és la traducció del text original en català “Els gronxadors”. És una tragicomèdia de teatre de l’absurd que s’endinsa en el món d’una parella. El joc és que el públic, al començament de l’obra, no sap si es coneixen o no entre ells, els quals apareixen asseguts en un banc d’un parc. En aquest cas, resulta que la parella s’ha trencat, el mal ja està fet i és el moment de parlar civilitzadament sobre com tancar els temes pendents: fills, hipoteques, records… Aquestes converses, però, de vegades són les més difícils de mantenir i, a l’obra de Simeón, els dos personatges anònims (ell i ella) eviten iniciar-les jugant al joc dels enganys, la confusió i el dubte.

L’autor torderenc explica que no pensava que aquest text pogués ser un dels escollits, perquè el va escriure arrel d’una altra obra seva amb la qual tenia algunes similituds.

obra ny simeon 3

Roger Simeón ja fa mesos que treballa en l’estrena de l’obra a la ciutat dels gratacels. Ara està acabant de concretar el director i els actors que la representaran.

obra ny simeon 2

Aquest any, els autors escollits són dels Estats Units, Canadà, Uruguai i Espanya. Després de cada representació, es convida el públic a fer un debat al voltant d’aquesta. Roger Simeón diu que pot ser una bona possibilitat per establir contactes amb bons professionals.

obra ny simeon 4

El Cimientos Play Development Program és una forma de reivindicar la cultura llatina, però integrada a la ciutat nord-americana. Les representacions ja han començat i, enguany, es representaran al IATI Theater de Nova York 9 obres d’arreu del món, 6 en anglès i 4 en castellà.

Recordem que l’obra del torderenc Roger Simeón, “Los columpios”, s’estrenarà el proper 6 de maig.