IniciNoticiesPolíticaELS GRUPS POLÍTICS AMB REPRESENTACIÓ AL PLENARI MUNICIPAL APROVEN UNA MOCIÓ PER...

ELS GRUPS POLÍTICS AMB REPRESENTACIÓ AL PLENARI MUNICIPAL APROVEN UNA MOCIÓ PER A UNA MAJOR TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE L’AJUNTAMENT.

2013-07-25-20.25.00L’últim plenari municipal va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, una moció per a una major transparència i participació en els contractes de l’Ajuntament. La moció la van presentar conjuntament el PP i el PSC.

Entre els acords de la moció en destaca el fet de limitar les subcontractacions, de manera que només es permetin en els casos que ho requereixin. També es demana incloure (entre les clàusules administratives particulars i sempre que l’objecte del contracte ho faci possible) clàusules socials i/o mediambientals. A més, es volen promoure les compres agregades per lots, per afavorir la participació de les PIMES del poble en les diverses licitacions, i donar compliment als principis de publicitat i concurrència. Per últim, i sempre que sigui possible, la moció demana substituir els procediments negociats sense publicitat per procediments negociats amb publicitat o per procediments oberts.

El regidor del PP, Xavier Martín, destacava que els contractes de l’Ajuntament amb empreses externes es poden millorar.

mocio transparencia pp

El regidor del PSC, Josep Romaguera, considera que aquesta moció és positiva per l’Ajuntament. Va repassar les aportacions del seu partit i no es va mostrar gaire d’acord amb algunes de les propostes de CiU.

mocio transparencia psc

El regidor d’ERC, Xavier Pla, en mostrava favorable a millorar la transparència, però sense descuidar la relació qualitat- preu dels béns que compra l’Ajuntament.

mocio transparencia erc

El regidor de CiU, Marçal Vilajeliu, va recordar que des del seu grup s’havien fet algunes aportacions i es va mostrar favorable al contingut de la moció. A més, va dir que la moció els encoratja a millorar i ser més eficients.

mocio transparencia ciu

Marçal Vilajeliu va anunciar que, tot i que es troba en fase embrionària, des de fa uns mesos l’Ajuntament està treballant en la creació d’un petit departament de contractació. Des de fa mig any hi ha un tècnic que hi treballa, i assegura que es reforçarà, en breu, amb la figura de l’ex-interventor, que també s’incorporarà en aquest departament, per tal de donar-li l’entitat que es mereix.

ÚLTIMES NOTÍCIES