IniciNoticiesMedi ambientLA DOTZENA EDICIÓ DEL CONCURS INTERNACIONAL INFANTIL AQUALIA CONVIDA ELS NENS I...

LA DOTZENA EDICIÓ DEL CONCURS INTERNACIONAL INFANTIL AQUALIA CONVIDA ELS NENS I NENES DE TORDERA A EXPLICAR UNA AVENTURA PER SALVAR EL PLANETA.

heroisaiguaAqualia convoca, un any més, la dotzena edició del seu Concurs Internacional Infantil, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, que va celebrar-se el passat 22 de març. En aquesta edició, el concurs neix sota el lema “Explica’ns la teva aventura per salvar el planeta” i incorpora algunes novetats. La més important és que tota la informació i les bases del concurs s’han posat a disposició de les escoles i els nens a través de la xarxa. Igualment, però, els responsables del Servei Municipal d’Aigües de cada municipi visitaran les escoles per informar-les de la posada en marxa del concurs, les bases i com participar-hi. Cada escola s’ha de registrar, incorporant les seves dades a la web www.heroisdelaigua.es, per tal de poder-hi accedir. D’aquesta manera, tots els alumnes del centre que vulguin participar-hi ho podran fer a través del “microsite”.

L’altra novetat d’enguany és en la peça creativa. Els nens tenen en el lloc web uns elements de la vida quotidiana, amb els quals han de muntar un collage que serveixi de base per preparar un breu relat, que girarà al voltant de la gestió eficient i racional de l’aigua. D’aquesta manera, també contribueixen al desenvolupament sostenible, estalviant en consum de paper. Ens ho detalla tot plegat el cap de servei d’aigües a Tordera, Damià Muñoz.

concurs aqualia 1

L’objectiu de l’edició d’enguany és reflexionar sobre la importància d’utilitzar l’aigua de forma responsable i eficaç, tal i com explica Damià Muñoz.

concurs aqualia 2

Aqualia convoca a participar en el concurs tots els nens i nenes de 3r i 4t de Primària de les escoles dels municipis on presta servei a l’estat espanyol i Portugal. La documentació està disponible en català, castellà, gallec i portuguès. L’any passat, a Tordera, hi van participar 163 alumnes.

Des de l’organització recorden que el que volen és que els més joves creïn la seva pròpia història de com fer un ús intel·ligent de l’aigua en el seu entorn, a casa i a l’escola.

concurs aqualia 3

La participació de nens, professors i escoles al Concurs Internacional Infantil Aqualia ha crescut any rere any. Des de la primera edició s’han rebut més de 300.000 treballs i l’organització confia que aquest 2014 els nens malbaratin creativitat i enginy amb les històries. L’única condició és que els treballs incloguin, d’una manera o altra, les “aletes” que formen part del logotip de la companyia. El termini de presentació es va obrir el 25 de març i s’allargarà fins el dia 5 de maig.

La cartera de premis n’inclou 10 d’individuals, on cada nen guanyador rebrà una “tablet”. També hi ha 300 premis per als finalistes, als quals se’ls obsequiarà amb un joc educatiu “El món submergit”. A més, hi haurà un premi col·lectiu, que consisteix en una pissarra digital interactiva, que s’atorgarà a l’escola que hagi presentat el treball guanyador realitzat conjuntament per tots els nens d’una de les seves classes. Per últim, se sortejaran dues consoles PlayStation 4 entre tots els participants.

El nom dels guanyadors es coneixerà a través de la web d’Aqualia (www.aqualia.es), el “microsite” del concurs www.heroisdelaigua.es i també es publicarà a totes les oficines de la companyia a partir del 30 de maig.

ÚLTIMES NOTÍCIES