IniciNoticiesRegidoriesLES OBRES DE REMODELACIÓ DE LA PLAÇA DE LA CONCÒRDIA I EL...

LES OBRES DE REMODELACIÓ DE LA PLAÇA DE LA CONCÒRDIA I EL CENTRE HISTÒRIC VAN A BON RITME I ES PREVEU QUE ESTIGUIN ENLLESTIDES A FINALS DEL MES DE MAIG.

2014-03-27 10.19.42Ja fa setmanes que les obres de remodelació de la Plaça de la Concòrdia i el centre històric funcionen a ple rendiment.

Un de les actuacions que està pràcticament enllestida és la dels aparcaments. S’han eliminat les places d’aparcament de la Plaça de la Concòrdia, mantenint només les del solar de Can Nassos, però se n’han creat més i de manera més ordenada en zones properes, al pàrquing centre vila i a la zona del costat del riu. També s’han marcat més places per a minusvàlids. I en tots els casos, es manté la zona blava amb rellotge horari. Ens ho explica la regidora d’Urbanisme, Rosa Salarichs.

obres centre salarichs 1

En el pàrquing centre vila, també se n’ha millorat l’accés i s’han netejat les parets. Només falta pavimentar una zona posar nova senyalització, perquè la gent que visiti Tordera sàpiga que tenen a prop i on poden anar a comprar. S’està estudiant, fins i tot, la possibilitat d’explicar què hi ha al nucli a través d’una aplicació mòbil.

Per altra banda, actualment s’està treballant intensament en l’accés al pàrquing de la Plaça de l’Església. L’objectiu és obrir el poble al riu, ja que fins ara estava totalment d’esquena. El més important és que l’espai per a vianants no sigui el mateix que els cotxes. Escoltem Rosa Salarichs.

obres centre salarichs 2

On ja es pot veure una actuació bastant avançada és a la Plaça de la Concòrdia, sense cotxes i amb el canvi de paviment ja fet. Al mig hi haurà una zona infantil i, a l’entrada, es mantindrà la parada de taxis. Abans hi havia un excés d’arbres, que aixecaven tot el paviment de la plaça, el qual tampoc estava en bon estat. Ara es veu un espai més ampli.

obres centre salarichs 3

La rampa seguirà el pendent de la font, que es mantindrà. Fins ara l’han buidat per netejar-la. La impermeabilitzaran i la remodelaran. També es farà alguna actuació a la porxada petita que hi ha a sobre, al costat de l’accés al Pont de Ferro.

En conjunt, l’objectiu d’aquestes obres és reactivar el casc antic de Tordera, i un dels aspectes important són els accessos, tal i com explica la regidora Rosa Salarichs.

obres centre salarichs 4

La previsió és que les obres estiguin acabades a finals del mes de maig.