IniciNoticiesSocietatLES RODALIES DE GIRONA ENTREN AVUI EN SERVEI AMB CONNEXIONS DIRECTES ENTRE...

LES RODALIES DE GIRONA ENTREN AVUI EN SERVEI AMB CONNEXIONS DIRECTES ENTRE FIGUERES, GIRONA, TORDERA, BLANES I EL MARESME.

03214Les rodalies de Girona han entrat avui en servei amb connexions directes entre Figueres, Girona, Tordera, Blanes i el Maresme. Les Rodalies garantiran que com a mínim passi per la xarxa gironina un tren cada hora, i en les hores punta la freqüència de pas serà de 30 minuts. El nou servei unirà de forma directa l’Alt Empordà i el Gironès amb la Selva Marítima i el Maresme, sense necessitat de fer un transbordament a l’estació de Maçanet-Massanes, tal com es feia fins ara, amb una espera que podia arribar a superar l’hora. En la connexió Figueres-Blanes, fins ara inexistent, hi haurà un tren cada dues hores. L’alcalde de Tordera, que ha assistit a l’estrena de la RG1 ha manifestat que la nova línia és una millora important per als usuaris.

alcalde rodalies 1

Vuit trens d’anada i vuit de tornada permetran unir Tordera amb Girona i Figueres de dilluns a divendres, sense necessitat de fer transbord a Maçanet-Massanes com passava fins ara. Joan Carles Garcia també ha destacat que seguirà insistint perquè Tordera guanyi en freqüència de pas de trens.

alcalde rodalies 2

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, destaca que la posada en servei de les rodalies a Girona és una fita històrica

rodalies vila

Durant els primers mesos, aquests nous trens només circularan entre setmana. La Generalitat argumenta que aquest és un servei dissenyat perquè la gent l’utilitzi per anar a estudiar o treballar, i en aquest sentit van remarcar que hi ha un gran nombre de persones que han d’anar diàriament des del Maresme fins a Girona. El Govern ha dissenyat l’oferta tenint sempre en compte la demanda, i en referència a poder ampliar el servei al cap de setmana, obre la porta a poder-ho fer a l’estiu. Fins llavors, però, no hi haurà cap modificació horària.

ÚLTIMES NOTÍCIES