IniciNoticiesCulturaL’ECONOMISTA MIQUEL PUIG ASSEGURA QUE CATALUNYA TÉ ELS INSGREDIENTS PER SER UN...

L’ECONOMISTA MIQUEL PUIG ASSEGURA QUE CATALUNYA TÉ ELS INSGREDIENTS PER SER UN ESTAT INDEPENDENT COM AUSTRIA O DINAMARCA.

com-austria-o-dinamarca_La biblioteca de Tordera va acollir ahir la presentació del llibre Com Àustria o Dinamarca, la Catalunya possible, en un acte en què van assistir dos dels autors del llibre, els economistes Xavier Cuadras i Miquel Puig. El autors, que han estudiat vuit països similars a Catalunya per tal d’elaborar el seu treball, demanen fugir del discurs de la por davant d’una possible independència de Catalunya, perquè té viabilitat.

El plantejament de sortida és que, ara mateix, Catalunya és un país poc competitiu, molt endeutat i amb un excessiu nombre d’aturats. La independència no resoldria tots aquests problemes de manera automàtica, però permetria disposar dels recursos i els instruments de política econòmica necessaris per a l’objectiu al que ha d’aspirar el país: una societat cohesionada i pròspera. Miquel Puig recorda que Espanya és el país amb més desigualtats d’ Europa.

miquel puig llibre 1

Per arribar-hi, el llibre defensa que el model espanyol no és la via i per als autors la referència lògica que cal mirar ve del Nord. Vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Països Baixos, Suècia i Suïssa, són dels més avançats del món socialment i econòmicament. Segons Miquel Puig de tots ells el nostre país en pot extreure lliçons útils per sortir de la difícil situació en la que ens trobem.

miquel puig llibre 2

“Com Àustria o Dinamarca” no preveu que el camí per acostar-se a aquells models sigui fàcil, perquè parteix d’una anàlisi realista dels problemes més rellevants que el país afronta, des de les pensions a l’energia, la seguretat, la salut o la tecnologia.

ÚLTIMES NOTÍCIES