IniciNoticiesTecnologiaCOMENÇA LA RESINTONITZACIÓ DELS CANALS DE TDT.

COMENÇA LA RESINTONITZACIÓ DELS CANALS DE TDT.

antenasLes comunitats de veïns tenen fins el 31 de desembre per resintonitzar els canals de TDT. D’es d’aquest diumenge s’ha de resintonitzar la programació perquè hi haurà canals que canviaran de posició. A banda, però, en els propers dos mesos caldrà fer una modificació per resintonitzar els nous canals degut al procés d’alliberament del Dividend Digital, que comporta una reordenació de l’espai per a les noves xarxes de telefonia mòbil d’alta velocitat 4G. El cap de la comissió de telecomunicacions de l’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, AGIC, Enric Fraile, explica que si no es fa aquesta reinstal·lació, l’1 de gener es deixarà de veure els principals canals de televisió.

tdt 1

Els edificis afectats són els que estan equipats amb monocanals o centraletes programables. L’adaptació de les instal·lacions afectarà 4,7 milions de catalans, tot i que per al 38% restant -els residents en habitatges unifamiliars dotades amb antena individual o edificis petits-, només haurà de resintonitzar la televisió per buscar la nova ubicació dels canals. Fraile recomana posar-se en contacte amb l’empresa instal·ladora per saber si cal la intervenció d’un tècnic.

tdt 2

El govern espanyol ha activat un pla d’ajudes de 51 milions d’euros destinat a les comunitats de veïns dels 182.000 edificis de Catalunya. que hauran de resintonitzar la TDT.

ÚLTIMES NOTÍCIES