IniciNoticiesCulturaLA SALA D’ACTES DE LA BIBLIOTECA S’OMPLE DE GENT PER ESCOLTAR LA...

LA SALA D’ACTES DE LA BIBLIOTECA S’OMPLE DE GENT PER ESCOLTAR LA CONFERÈNCIA EMMARCADA EN LES ACTIVITATS DEL TRICENTENARI, A CÀRREC DE L’HISTORIADOR TORDERENC JOAN BOU PLA.

conferencia tricentenariLa sala d’actes de la biblioteca de Tordera es va omplir del tot, divendres al vespre, per escoltar l’historiador local Joan Bou Pla. El protagonisme de la conferència, emmarcada a les activitats de commemoració del Tricentenari, girava al voltant de Tordera i com el nostre municipi va viure els anys compresos entre el 1640 i el 1714, des de la Guerra dels Segadors fins a la Guerra de Successió. Joan Bou Pla es mostrava content per la bona acollida del públic torderenc.

tricentenari joan bou 1

Joan Bou diu que Tordera és un poble ben documentat i que es poden trobar algunes semblances entre la Catalunya d’avui i la de fa tres o quatre segles.

tricentenari joan bou 2

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, destaca la importància que la gent de Tordera conegui què va passar al municipi fa molts anys i reconeix la tasca de recerca de l’historiador torderenc.

tricentenari alcalde 1

Garcia ressalta la importància de conèixer la història, per aprendre dels errors del passat.

tricentenari alcalde 2

Joan Carles Garcia va posar de relleu que una persona jove com en Joan Bou Pla treballi en la recerca local.

tricentenari alcalde 3

A partir d’ara, en Joan Bou Pla vol treballar en una visió global de Tordera des del segle XV fins al segle XX i, si és possible, preparar alguna publicació resum dels diferents articles de recerca local que ha dut a terme fins ara.

ÚLTIMES NOTÍCIES