IniciGeneralES PRESENTA A TORDERA EL PROCÉS CONSTITUENT.

ES PRESENTA A TORDERA EL PROCÉS CONSTITUENT.

proces-constituent-logoLa biblioteca de Tordera va ser ahir l’ escenari  de la presentació del Procés Constituent. Aquesta és una iniciativa que impulsa l’economista Arcadi Oliveres i la monja benedictina Teresa Forcades i té per objectiu la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país és el que desitja.

En l’ acte hi van intervenir l’ activista pels drets socials, Marta Afuera i el professor d’ Història de la UAB i membre del procés constituent, Xavier Domènech. Termes com diversitat, diferència, treball, consens i no violència van ser els punts claus de la seva exposició. El projecte impulsat per Oliveres i Forcades busca “iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles, que permeti articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de defensar la convocatòria d’una Assemblea Constituent per definir quin nou model d’Estat i d’ordenació sòcio-econòmica volem”. El professor Xavier Domènech apuntava els principals objectius del procés constituent.

Domenech assegura que treballaran per presentar candidatures a les eleccions al parlament i també les municipals.

Per la seva banda, l’ activita Marta Afuera assegurava que el model polític actual afavoreix una minoria, i per aquest motiu el procés constituent treballarà per canviar aquesta tendència.

Actualment el Procés té 44.000 adhesions i totes aquelles persones interessades en aquest moviment poden adherir-se a www.procesconstituent.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES