IniciGeneralEL GOVERN VOL REGULAR ELS MERCATS AMBULANTS VIA DECRET.

EL GOVERN VOL REGULAR ELS MERCATS AMBULANTS VIA DECRET.

mercado-ambulante-1La Generalitat té enllestit un decret per regular l’activitat als mercats d’ambulants. Segons ha pogut saber La Xarxa, es presentarà a la tardor i té per objectiu controlar tant els productes que s’hi venen com les condicions laborals dels treballadors. El sector diu que són mesures indispensables per salvar un tipus de comerç que ha perdut més d’un 40% de les vendes en pocs anys.

Els marxants diuen que en els darrers anys han augmentat els casos de treballadors sense contracte laboral a les parades, o amb contractes molt precaris. Això, juntament amb què ha baixat la qualitat de molts productes, que moltes vegades són falsificacions per vendre’ls a un preu inferior, no està fent més que contribuir a degradar la situació dels marxants. L’entitat que els agrupa demana mesures urgents i la implicació dels ajuntaments per controlar la qualitat de la venda ambulant.

Els marxants calculen que des del 2008 han perdut entre un 40 i un 60 per cent de vendes, sobretot a les parades de complements de vestir.