IniciNoticiesCulturaLES ACTIVITATS DE FESTA MAJOR MOBILITZEN UN GRAN NOMBRE DE TORDERENCS DURANT...

LES ACTIVITATS DE FESTA MAJOR MOBILITZEN UN GRAN NOMBRE DE TORDERENCS DURANT AQUEST CAP DE SETMANA.

IMG-20140824-WA0003La diada de Sant Bartomeu d’aquest any va començar amb la despertada popular a càrrec de la xaranga de la Banda de Blanes, que va finalitzar a la Plaça de l’Església amb una xocolatada popular per a tots els assistents. L’ofici solemne i el tradicional i popular Cós van mobilitzar un gran nombre de torderencs. Els guanyadors en les diferents categories van ser els següents:

4 anys Joan Sabater i Jana Llorens; 5 anys Ian Garcia i Mariona Cortes; 6 anys Marc Rosell i Angela Caulet; 7 anys Jan Caupena i Marta Mitjans; 8-9 anys Àlex Rodríguez i Laia Bosch;10-11 anys Martí Palou i Cristina Tusell; 12-14 anys  Biel Pla i Aida López; 15-17 Oriol Madi i Miriam Miralbell; 18-29 anys Abraham Galera i Natalia Zakirova; 30-45 anys Pavit Bertran i Maria Pilar Garcés; majors de 45 anys Xavier Sànchez i Montserrrat Ferrer. El premi al participant i a la participant de més edat va ser per Joan Vilà i Montserrat Ferrer.

El concert amb l’orquestra Maravella, el festival de patinatge i els focs d’artifici van cobrir les expectatives dels assistents. L’actuació de la colla castellera de l’Alt Maresme va ser també un èxit.

El dia 23, durant tot el dia, la unitat mòbil del Bang de Sang va ser a Tordera en motiu de la campanya especial de la Festa Major. En total es van registrar un centenar de donacions.

Dilluns a la tarda, el protagonisme el van tenir les sardanes. Un any més, la Plaça de l’Església es va omplir de gent per veure ballar els nens i nenes participants al curset d’estiu organitzat per l’Associació La Nostra Dansa. Un any més, s’ha estat a prop del centenar de participants.

La serenata i la proclamació de la pubilla i hereu a la Pista de l’Amistat van posar ahir el punt i final a la Festa Major de Tordera 2014, que novament, per la situació econòmica general, ha comptat amb un dia menys d’orquestra.

La regidora de festes, Maria Angels Cayro destacava la mobilització ciutadana en l’organització de la festa major.

cayro festa major

Ràdio Tordera ha retransmès els actes més tradicionals de la Festa. Durant aquest dies està en marxa el concurs de fotos en el mòbil i instagram #fmtordera.