IniciNoticiesEducacióLA SEGONA MARXA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA ARRIBARÀ DIUMENGE A TORDERA.

LA SEGONA MARXA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA ARRIBARÀ DIUMENGE A TORDERA.

marxaeducacioAvui començarà a Girona la segona marxa en defensa de l’educació pública, organitzada per l’Assemblea Groga. El tret de sortida, l’apadrinarà Jaume Sastre, el professor de les illes que va estar durant 40 dies en vaga de fam. La mobilització arrencarà a Girona, tindrà vuit etapes, i acabarà a Barcelona, el 30 d’agost.

En total seran 118 quilòmetres, repartits en vuit etapes, els que l’Assemblea Groga recorrerà en una setmana, per acabar amb una manifestació a Barcelona el dia 30 que començarà en el Pla de Palau i culminarà davant el Parlament. Les etapes d’aquesta edició seran més curtes perquè de temps a les persones inscrites en la marxa de poder fer activitats (s’han organitzat unes 40) amb les entitats dels nuclis urbans, com a xerrades, tallers i taules rodones. Diumenge, 24 d’Agost la marxa arribarà a Tordera. La segona etapa inclou Vidreres-Tordera i Blanes. L’Assemblea groga, té previst arribar al parc prudenci Bertrana, sobre les 12 del migdia. Seguidament, es farà una passejada pel poble passant per la plaça de la concòrdia, plaça de l’església, ciutadans, creus, Santa Llúcia, Folch i Torres, Camí Ral, Amadeu Vives, Plaça Lluís Companys, Puigvert i Parc de la Sardana. A la 1, començarà una xerrada sobre “prevaricació meritocràcia en el món educatiu”. Per la xerrada l’organització ha convidat les ponents: Lucia Rivas i Aida Sánchez, professores de la Universitat, que ens parlaran de la LEC i del decret de plantilles. I també es comptarà amb la presència de l’antic director de l’Institut , Àngel Pous, per parlar sobre la realitat/situació que viu l’Institut de Tordera. Seguidament es farà un dinar popular i es continuarà la ruta cap a Blanes.

Amb aquesta acció, els membres de diferents sectors de la comunitat educativa vol mostrar el rebuig vers les polítiques educatives instaurades pels governs autonòmic amb la LEC i el govern central amb la LOCME i ho vol fer a tots el nivells educatius, des de les escoles bressol fins a la universitat.

A més, durant les diferents etapes es farà un especial treball assembleari per anar creat les bases de la ILP per aconseguir una nova llei del sistema educatiu a Catalunya. Aixi  ho comentava el representant d’educació infantil, primària i secundària, Òscar Simó.

marxa educacio 1

El organitzadors tenen molt clar que un cop acabada la marxa i passat l’estiu, la lluita continuarà. Sònia Resina és la representant dels cicles formatius en l’Assemblea.

marxa educacio 2

És per això que el 20 de setembre l’Assemblea Groga farà una trobada a Barcelona per decidir l’agenda de reivindicacions per al curs 2014-2015. L’Assemblea Groga està integrada per representants de guarderies, associacions de pares, professors de secundària, mestres, universitaris, interins i estudiants.

ÚLTIMES NOTÍCIES