IniciNoticiesMedi ambientEL MARESME VIU UN ESTIU AMB UN RISC D’INCENDI MÉS BAIX QUE...

EL MARESME VIU UN ESTIU AMB UN RISC D’INCENDI MÉS BAIX QUE ALTRES ANYS.

mapaincendisLes pluges que estan caient aquest estiu, amb més o menys intensitat, han reduït una mica el risc d’incendi als boscos del Maresme respecte el mateix període en anys anteriors. Això, sumat a que l’aigua caiguda les darreres setmanes ha mantingut la humitat al bosc i el sotabosc ha contribuït a reduir aquest perill de foc als boscos del territori aquest any. Segons el naturalista i membre de l’associació Natura, Oriol Bassa, aquest atípic estiu només permet fer previsions a curt termini, a diferència del que havia passat en anys anteriors quan l’estiu ha estat una estació eminentment seca i s’havia pogut preveure la situació dels boscos amb setmanes per davant.

incendi forestal 1

Per contra, aquest increment de les precipitacions que manté la humitat als boscos i redueix, una mica, el risc d’incendi forestal, està provocant un increment de les malalties que afecten a l’arbrat urbà. Les temperatures altes i l’alta humitat del Maresme que es produeixen, pràcticament a diari, estan afavorint l’aparició de malalties que afecten als arbres. Un d’aquests casos és l’aparició d’antracnosi, una patologia que afecta als arbres que en les darreres setmanes han començat a perdre fulla, situació aquesta que es produeix durant la tardor.

incendi forestal 2

De tota manera i malgrat la situació mitjanament benèvola d’aquest estiu, Oriol Bassa recorda que arran de la crisi i de totes les retallades que han patit les diferents administracions, aquestes també han reduït els pressupostos que es dediquen a plans de prevenció.

incendi forestal 3

Segons el mapa forestal de la generalitat, la probabilitat d’incendi forestal al Maresme és baixa.

ÚLTIMES NOTÍCIES