IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA INICIALMENT LES BASES PER REGULAR LES SUBVENCIONS...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA INICIALMENT LES BASES PER REGULAR LES SUBVENCIONS ALS PARTICULARS QUE CEDEIXIN PISOS BUITS A LA BORSA DE LLOGUER DE L’OFICINA LOCAL D’HABITATGE.

20131107_201752En l’últim ple de l’Ajuntament de Tordera, celebrat la setmana passada, es van aprovar inicialment les bases específiques per regular les subvencions als particulars que cedeixin pisos buits a la borsa de lloguer de l’Oficina Local d’Habitatge. Junt amb aquest acord, per tal de fer front a les subvencions, es va aprovar un expedient de modificació pressupostaria per un import màxim de 3.000 euros.

Des del departament d’habitatge de l’Ajuntament i altres àrees fa temps que treballen per garantir un habitatge assequible a tots els ciutadans del municipi, com són els ajuts al lloguer des de Serveis Socials o els convenis amb la Generalitat per els pisos socials. Des de la Mesa d’Habitatge també s’ha treballat en diferents iniciatives i, una d’aquestes, es precisament la proposta de subvencionar als propietaris que cedeixin pisos a la borsa de l’Oficina Local d’Habitatge. La primera idea era oferir una reducció de l’IBI (Impost de Béns Immobles), però això no és possible. D’aquí que es busqués una alternativa, que finalment serà subvencionar la meitat d’aquest impost als particulars que cedeixin els seus habitatges. Ho explica el regidor responsable d’aquesta àrea, Josep Llorens.

borsa lloguer ciu

El regidor del PP, Xavier Martín, es mostra favorable a iniciatives que facilitin que els propietaris de pisos els cedeixin a l’Oficina Local d’Habitatge.

borsa lloguer pp

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera, va expressar que des del seu partit no tenen massa clar el que cobreix l’assegurança a través del conveni amb el Consell Comarcal del Maresme. També tenen dubtes sobre com es decidirà el preu lloguer de l’habitatge.

borsa lloguer erc

El regidor del PSC, Josep Romaguera, va justificar l’abstenció perquè considera que la iniciativa s’hauria d’haver presentat primer a la Mesa d’Habitatge.

borsa lloguer psc

El punt es va aprovar amb els vots favorables de CiU i PP i les abstencions del PSC i ERC.

A través del conveni amb el Consell Comarcal del Maresme, l’assegurança garanteix tots els desperfectes que es puguin ocasionar en els pisos cedits. Pel que fa al preu de lloguer, s’està fent un estudi de mercat per adjudicar el més apropiat segons els preus de l’àrea de Tordera.

Les bases per regular les subvencions als particulars que cedeixin pisos buits a la borsa de lloguer de l’Oficina Local d’Habitatge estaran exposades a informació pública durant 20 dies, comptant a partir del dia següent que es publiquin al BOP (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona). Si durant aquest termini no es presenten suggeriments, al·legacions o reclamacions, les bases s’entendran definitivament aprovades. En cas que n’hi hagin, el ple de la corporació s’haurà de pronunciar i aprovar-les definitivament.

ÚLTIMES NOTÍCIES